Λ.Αβραμάκης: «Τεχνητές ελλείψεις βασικών φαρμάκων στην Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης»

183
Λ.Αβραμάκης: «Τεχνητές ελλείψεις βασικών serrespost Συνάντηση Λευτέρη Αβραμάκη με το Σύλλογο serrespost Λευτέρης Αβραμάκης: «Η ΝΔ θεωρεί serrespost.gr Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει serrespost.gr ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ serrespost.gr Αποκατάσταση της Δημοκρατίας δωρεάν test Απελευθέρωση Σερρών Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επαναλειτουργία δικαστηρίων
- Διαφήμιση -

Λ.Αβραμάκης: «Τεχνητές ελλείψεις βασικών φαρμάκων στην Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης».

Κυβερνητικές ευθύνες και στην τεχνητή έλλειψη φαρμάκων αποδίδουν 51 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές τονίζουν ότι οι τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό, βασική αιτία του οποίου είναι οι διαφορετικές τιμές των σκευασμάτων μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες προκείμενου να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία τους για κάθε φάρμακο που παράγουν ή διαθέτουν, το διοχετεύουν στις αγορές που μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες δυνατές τιμές λιανικής πώλησης. Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των τεχνητών ελλείψεων η πολιτεία έχει θεσπίσει τη δυνατότητα του ΕΟΦ να παρεμβαίνει, όταν κάποιο σκεύασμα βρίσκεται σε έλλειψη ή σε περιορισμένη διάθεση, και να επιβάλλει απαγόρευση εξαγωγών. Εν μέσω όμως πανδημίας και ενώ παρουσιάζεται ήδη έλλειψη σε σκευάσματα και φάρμακα ακόμα και αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ΕΟΦ αποφάσισε να άρει κάθε περιορισμό ή απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στη χώρα μας.

Οι Βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει και να επιβάλλει την απαγόρευση των εξαγωγών για όλους τους κωδικούς που βρίσκονται σε έλλειψη ώστε να διασφαλιστεί ότι κανείς ασθενής δεν θα μείνει χωρίς την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή λόγω των κερδοσκοπικών πολιτικών των φαρμακευτικών εταιριών.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:
« Ινσουλίνες, αντικαρκινικά φάρμακα πρώτης ζήτησης, αντιυπερτασικά αλλά και αντιπηκτικά σκευάσματα που εν μέσω πανδημίας θεωρούνται φάρμακα υψίστης σημασίας έχουν εξαφανιστεί από τις φαρμακαποθήκες και όλα τα στοιχεία δείχνουν προς την
κατεύθυνση των «τεχνητών ελλείψεων» και των παράλληλων εξαγωγών. Είναι πραγματικά εγκληματικό η κυβέρνηση να επιτρέπει τις εξαγωγές κρίσιμων φαρμάκων για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. Είναι αδιανόητο αντί να γίνεται ότι είναι δυνατόν για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, να γίνεται ότι επιτάσσει η κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.