Βάση τα 30 λεπτά για το καλαμπόκι, εξαντλούνται τα αποθέματα παραγωγών

Βάση τα 30 λεπτά για το καλαμπόκι serrespost Καλαμπόκι
- Διαφήμιση -

Βάση τα 30 λεπτά για το καλαμπόκι, εξαντλούνται τα αποθέματα παραγωγών

Σταθεροποιείται στα 30 λεπτά το κιλό η τιµή παραγωγού για το ντόπιο καλαµπόκι, µε τις ποσότητες που παραµένουν στα χέρια αγροτών να περιορίζονται όσο πλησιάζει η περίοδος της νέας σποράς.

- Διαφήμιση -

Τα µηνύµατα από την εγχώρια ζήτηση, τις εξαγωγικές κινήσεις των γειτονικών Βαλκανικών χωρών αλλά και τις παγκόσµιες ισορροπίες γέρνουν προς την πιθανότητα µιας νέας ενίσχυσης των τιµών τουλάχιστον για τη σοδειά 2021 του Βορείου Ηµισφαιρίου.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, τα συµβόλαια Αυγούστου 2022 διαπραγµατεύονται στα 251 ευρώ ο τόνος, µε υψηλά περιόδου στα 261 ευρώ τον περασµένο Νοέµβριο. Φαίνεται δηλαδή εδώ ότι η αγορά µπορεί και κινείται στα υψηλά του εύρους χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές. Στα συµβόλαια Μαρτίου 2022 κινούνται στα 245 ευρώ ο τόνος εδώ και αρκετές εβδοµάδες, εµφανίζοντας µικρές διακυµάνσεις. Στο Σικάγο, τα συµβόλαια Μαρτίου πέρασαν την περασµένη εβδοµάδα στη ζώνη των 6 δολαρίων ανά µπούσελ (21 λεπτά το κιλό), µε τα υψηλά περιόδου στα 6,28 δολάρια ανά µπούσελ. Φυσικά σε αυτές τις τιµές έρχεται να συµπληρωθεί ένα πριµ αλλά και έξοδα µεταφοράς, καθιστώντας λιγότερο ανταγωνιστικό το αµερικανικό καλαµπόκι στις διεθνείς αγορές. Η εξέλιξη αυτή, έρχεται…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.