Χρόνος για διορθώσεις ΟΣΔΕ και εκκαθάριση ενιαίας έως τέλη Φλεβάρη

148
Χρόνος για διορθώσεις ΟΣΔΕ και εκκαθάριση serrespost
- Διαφήμιση -

Χρόνος για διορθώσεις ΟΣΔΕ και εκκαθάριση ενιαίας έως τέλη Φλεβάρη
Χωρίς ουσιαστικές πληρωµές προς τον αγροτικό κόσµο θα βγει ο Ιανουάριος, µε τους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών να ρίχνουν το βάρος στους διασταυρωτικούς ελέγχους και τις απαραίτητες διορθώσεις, που απαιτούνται για να γίνει µέσα στον επόµενο µήνα η προγραµµατισµένη πληρωµή για τις εκκρεµότητες της περσινής χρονιάς.

Προς ώρας, πάντως, µε απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δόθηκε παράταση δεκαπέντε ηµερών όσον αφορά τις διοικητικές πράξεις για τις διορθώσεις προφανών σφαλµάτων, µετά την εµπλοκή µε το κλειστό µηχανογραφικό σύστηµα, προκειµένου να προλάβουν αφενός οι παραγωγοί και αφετέρου οι αρµόδιοι στη ∆οµοκού να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες. Μια εξέλιξη, που αναπόφευκτα θα φέρει πιο πίσω, προς τα τέλη του Φεβρουαρίου, και την προγραµµατισµένη πληρωµή µε τη διορθωτική επί της ενιαίας ενίσχυσης της περσινής χρονιάς, που έχει δροµολογηθεί να γίνει µαζί µε την πίστωση του πακέτου των πρώτων συνδεδεµένων, που θα περιλαµβάνει εκτός από το σκληρό σιτάρι (µε την ενίσχυση να αναµένεται αισθητά µειωµένη, λόγω αύξησης των στρεµµάτων στα 2,4 εκατ. στρέµµατα, περί τα 5 ευρώ το στρέµµα), πρωτεϊνούχα και σανοδοτικά ψυχανθή, όσπρια, καρπούς µε κέλυφος και µήλα.

- Διαφήμιση -

Εν τω µεταξύ, συνεχίζονται και οι έλεγχοι σχετικά µε το Απόθεµα, ενώ τρέχουν ακόµα και οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζηµίωση και τα αποτελέσµατα της τηλεπισκόπησης.

Η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής: «Με την υπ’αριθµ. 3247/19-01-2022 τροποποίηση της εγκυκλίου διόρθωσης προφανών σφαλµάτων µέσω διοικητικών πράξεων παρατείνεται η προθεσµία τροποποίησης των αιτήσεων ενίσχυσης…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.