Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος αφορά λίγους και ισχυρούς»

67
Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο νέος Αναπτυξιακός serrespost
- Διαφήμιση -

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που φέρνει η κυβέρνηση αφορά λίγους και ισχυρούς»

Το δελτίο τύπου του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

- Διαφήμιση -

Με αφορμή το νέο αναπτυξιακό νόμο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:
«Σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών της (Σχέδιο Πισσαρίδη, Ταμείο Ανάκαμψης, κ.α.) η κυβέρνηση της ΝΔ αλλάζει τον Αναπτυξιακό Νόμο, αποκόπτοντας από μια ακόμη δυνατότητα χρηματοδότησης τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.
Με το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση πρακτικά θέτει ως μόνο κριτήριο αξιολόγησης τη σειρά προτεραιότητας, ανεβάζει το ανώτατο όριο επενδύσεων, τις συνδέει με την πρόσβαση τραπεζικό δανεισμό, αφαιρεί κρίσιμες αρμοδιότητες από τις Περιφέρειες συγκεντρώνοντας αυτές στον Υπουργό Ανάπτυξης και μεταφέρει το σύνολο των αναγκαίων ελέγχων σε ιδιώτες.
Πρακτικά εξαιρεί από το νέο αναπτυξιακό νόμο σχεδόν των 80% των επιχειρήσεων (κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους) που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Αξιολογεί τις επενδυτικές προτάσεις που θα κατατεθούν αυτόνομα και με σειρά προτεραιότητας μέχρι να εξαντληθούν οι πόροι. Οι μεγάλες εταιρίες, ιδίως όσες έχουν προνομιακή ενημέρωση, θα προετοιμάσουν προτάσεις, φακέλους και μελέτες σε πολύ σύντομο διάστημα. Θα αξιολογηθούν πρώτες και μάλιστα όχι συγκριτικά και θα απορροφήσουν το σύνολο των πόρων. Η μη συγκριτική αξιολόγηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κριθούν οι προτάσεις με γνώμονα την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία και τους στόχους που τίθενται κάθε φορά.

Για μια ακόμη φορά δίνονται κίνητρα – πόροι για επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων και την απορρόφηση επιχειρήσεων από μεγάλους ομίλους.
Απουσιάζει πλήρως η διάσταση της μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων, γεγονός που συνεπάγεται ότι ο κύριος όγκος των πόρων θα απορροφηθεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αττικής γεγονός που θα μεγεθύνει τελικά τις ανισότητες μεταξύ των περιφερειών.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη που διεκδικεί και προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ αφορά ελάχιστους. Η μόνη επιδίωξη της ΝΔ είναι το πώς θα συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα και δραστηριότητες στα χέρια μιας μικρής οικονομικής ελίτ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην διεκδίκηση της βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Η οικονομική ανάπτυξη που διεκδικούμε αφορά το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, στοχεύει στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων εφόσον η δραστηριότητά τους μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία και εναρμονίζεται με τους στόχους που τίθενται για την κάθε περιοχή. Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιδιώκουμε την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάθε περιφερειακή ενότητα, ώστε να μπορεί να παράγει νέο πλούτο και να συνδράμει στην ευημερία των κατοίκων της.

Η ΝΔ αντίθετα, σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι την ενδιαφέρει μόνο οι λίγοι να γίνουν πλουσιότεροι, να αποτυπώνεται η ανάπτυξη στις στατιστικές και να μην αφορά την κοινωνία. Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε την ανατροπή αυτών των πολιτικών πριν διαλύσουν οριστικά την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.