Πριμ έως 14 ευρώ το στρέμμα για μικρό κλήρο, κίνδυνος τεμαχισμών

197
Πριμ έως 14 ευρώ το στρέμμα για μικρό κλήρο serrespost στρεμματική ενίσχυση Σχέδια βελτίωσης ενισχύσεις
- Διαφήμιση -

Σε όλες τις επιλέξιµες εκτάσεις που δηλώνουν οι αγρότες στο ΟΣ∆Ε και όχι µόνο σε όσες ενεργοποιούν δικαιώµατα θα πληρώνεται η αναδιανεµητική ενίσχυση, σύµφωνα µε το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ.

Πριμ έως και 14 ευρώ το στρέμμα για μικρές εκμεταλλεύσεις, τρόπο να αποφευχθεί εκ νέου η κατάτμηση αναζητά το υπουργείο Γεωργίας

- Διαφήμιση -

Οι τιµές που ανακοινώθηκαν (11,6 για αροτραίες, 10,8 για τα δέντρα και 9,8 για τα βοσκοτόπια) ως εκ τούτου είναι θεωρητικές και όσο µπαίνουν ή βγαίνουν από το σύστηµα του ΟΣ∆Ε επιλέξιµες εκτάσεις, τα ποσά αυτά θα µεταβάλλονται αναλόγως ετησίως, εφόσον το συνολικό κονδύλι των 171 εκατ. ευρώ θα παραµένει σταθερό.

Μάλιστα, στο στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ, προβλέπονται ως µέγιστα ποσά τα 14 ευρώ το στρέµµα για τις αροτραίες, τα 13 ευρώ για τις µόνιµες καλλιέργειες και τα 11,7 ευρώ για τα βοσκοτόπια, εφόσον δηλωθούν λιγότερα αγροτεµάχια. Σε αντίθετη περίπτωση, ελάχιστα ποσά αντίστοιχα είναι 7 ευρώ για δέντρα-αροτραίες και 6,3 ευρώ το στρέµµα στα βοσκοτόπια.

Σηµειώνεται εδώ, πως στο στρατηγικό σχέδιο καταγράφεται και ο φόβος να υπάρξει τεµαχισµός κάποιων εκµεταλλεύσεων ώστε να δικαιούνται αναδιανεµητική ενίσχυση. Το γεγονός αυτό επίσης θα βάλει επιπλέον δικαιούχους στο µείγµα. Συγκεκριµένα όπως αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο «∆εν χορηγείται πλεονέκτηµα σε γεωργούς, οι οποίοι αποδεδειγµένα µετά την 1-1-2022 διαιρούν την εκµετάλλευσή τους µε µοναδικό σκοπό την είσπραξη αναδιανεµητικής ενίσχυσης. Το ίδιο ισχύει επίσης για τους γεωργούς των οποίων οι εκµεταλλεύσεις προήλθαν από τέτοια διαίρεση». Παρόλα αυτά οι αρχές προσθέτουν πως δεν αναµένεται η αναδιανεµητική να αποτελέσει πολύ µεγάλο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.