Τζόκοβιτς… ελήφθη απόφαση για απέλαση του Σέρβου

Τζόκοβιτς... ελήφθη απόφαση για απέλαση serrespost Τζόκοβιτς παραμένει... αιχμάλωτος στη Μελβούρνη serrespost
- Διαφήμιση -

Τζόκοβιτς… ελήφθη απόφαση για απέλαση του Σέρβου

Ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και απέλασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς που δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open.
Η ανακοίνωση του Υπουργού μετανάστευσης και Πολυπολυτσμικότητας, Αλεξ Χοκ
Τα επόμενα βήματα για Τζόκοβιτς και Australian Open
Σίριαλ τέλος! Τελικά, οι Αρχές της Βικτώριας απέλασαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς η βίζα του δεν έχει πλέον καμία ισχύ.

- Διαφήμιση -

Ο υπουργός Μετανάστευσης με… μερικές ημέρες καθυστέρηση πήρε την απόφαση και άσκησε την εξουσία που έχει, διατάζοντας την απέλαση του Σέρβου τενίστα. Εδώ και δύο 24ωρα οι πληροφορίες έλεγαν πως είχε καταλήξει στην απόφαση, όμως καθυστέρησε καθώς εξέταζαν διεξοδικά όλα τα έγγραφα του Νόλε, ο οποίος όπως αποδείχθηκε είχε κάνει ορισμένες παρατυπίες.

Ο Χοκ άσκησε το δικαίωμα που του δίνει το αξίωμά του και παράβλεψε την απόφαση του δικαστηρίου της Βικτώριας, σε μια υπόθεση που σε καμία περίπτωση πάντως, δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η ανακοίνωση του Υπουργού μετανάστευσης και Πολυπολυτσμικότητας, Αλεξ Χοκ
«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη visa που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον

Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς.

Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση.»

Τα επόμενα βήματα για Τζόκοβιτς και Australian Open
Πλέον, ο Σέρβος αναμένεται να κάνει άμεσα προσφυγή στο δικαστήριο καθώς θέλει να προλάβει να βγει η τελεσίδικη απόφαση ώστε αν αυτή τον δικαιώσει, να μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open.

Αν η απόφαση δεν έχει βγει ως την Κυριακή, τότε ο Σέρβος θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ μένει να ξεκαθαριστεί αν θα ισχύσει η απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια, εφ’ όσον βέβαια τελεσιδικήσει η απόφαση του υπουργού από το δικαστήριο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.