Πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επιμορφωτικό πρόγραμμα 20 νέων Ρομά

161
πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος serrespost
- Διαφήμιση -

Ανοικτή πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επιμορφωτικό πρόγραμμα 20 νέων Ρομά του έργου «ROMΑ PLATFORM 2020 – Ανάπτυξη του Εθνικού Σημείου Επαφής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά», που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως το Εθνικό Σημείο Επαφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει να αναπτύξει και να ενισχύσει την ικανότητα 20 νέων Ρομά στη λήψη αποφάσεων μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, να ενισχύσει την λογοδοσία και τη διαφάνεια και να προωθήσει την πολιτική συμμετοχή τους, ιδιαίτερα των γυναικών.

- Διαφήμιση -

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντανακλά τη σημαντικότητα της συμμετοχής των Ρομά στη διαμόρφωση, υλοποίηση και παρακολούθηση πολιτικών κοινωνικής ένταξης που αφορούν τους Ρομά, όπως αποτυπώνεται στη νέα Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.
Μετά το τέλος του προγράμματος κατάρτισης, το Εθνικό Σημείο Επαφής θα προσφέρει εξάμηνη έμμισθη πρακτική άσκηση σε δύο επιλεγμένους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής:
– να είναι 18-30 ετών
– να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση
– να προέρχονται από κοινότητες Ρομά,
-να γνωρίζουν τη διάλεκτο Ρομανί ή/και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά τους.
-Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί υβριδικά (συνδυασμός φυσικής παρουσίας καιμέσω τηλεδιάσκεψης) στην Αθήνα εντός του Φεβρουαρίου 2022.-Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους ΕΔΩ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 21/01/2022

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.