Αβραμάκης: “Αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στην ακρίβεια κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ και η κυβέρνηση ασχολείται με το αυτοκίνητο στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ”

78
 Αβραμάκης:
- Διαφήμιση -

Αβραμάκης: “Αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στην ακρίβεια κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ και η κυβέρνηση ασχολείται με το αυτοκίνητο στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την αποτύπωση της ακρίβειας από την ΕΛΣΤΑΤ για το Δεκέμβριο, δήλωσε:

- Διαφήμιση -

«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο εκτινάχθηκε στο 5,1% με όλους τους κρίσιμους δείκτες να σημειώνουν τεράστιες αυξήσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το κόστος στέγασης των νοικοκυριών έχει αυξηθεί κατά 18% κυρίως λόγω της αύξησης κατά135% του φυσικού αερίου και κατά 45% του ρεύματος. Τα καύσιμα έχουν αυξηθεί κατά21,7% ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 34,1%. Τα τρόφιμα με τη σειρά τους καταγράφουν συνεχώς ανατιμήσεις με κυριότερες τις αυξήσεις κατά 19,7% σε Αρνί και κατσίκι, 17% στο Ελαιόλαδο, 14,2 στις Πατάτες, 7,6% στα Ζυμαρικά, 6,7% στα νωπά Ψάρια, 6,6% στα Πουλερικά , 5,5% στα Τυριά , 5,5 στα νωπά Φρούτα , 5,5 στα νωπά Λαχανικά, 4,9% στο Ψωμί και 4,2% στο Μοσχάρι. Ολοι οι αναλυτές συγκλίνουν ότι η ενεργειακή κρίση θα συνεχιστεί ενώ εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι το 2022.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας αναδεικνύεται από την Eurostat πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων το ύψος της οποίας ανήλθε σε 39,1% και το γενικό ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται. Η κυβέρνηση αντί να προβεί άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις προστασίας της κοινωνικής συνοχής, ασκεί κριτική για το μοντέλο αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση στην πραγματικότητα επενδύει στην ακρίβεια διότι παρά τη μείωση του όγκου της κατανάλωσης που επιφέρει, αυξάνει τα δημόσια έσοδα από τους έμμεσους φόρους. Επιμένει να υπόσχεται παρεμβάσεις ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκει να εξοικειωθούν οι πολίτες με το νέο υψηλό κόστος ζωής.

Ταυτόχρονα, θέλοντας να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα κρατά σε υψηλές τιμές το πλαφόν των διαγνωστικών ελέγχων (PCR TEST) για τον COVID-19 παρά το ότι αποδείχτηκε ότι μπορούν να επιτευχθούν πιο προσιτές τιμές και αρνείται πεισματικά τη
συνταγογράφησή τους. Ετοιμάζεται να εισπράξει το νέο ΕΝΦΙΑ των αυξημένων αντικειμενικών αξιών και των προκλητικών απαλλαγών για τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες και φιλοτεχνεί προεκλογικό «success story» που χτίζεται στην αφαίμαξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και σε βάρος της πραγματικής οικονομίας.

Οσο όμως και αν προσπαθήσουν τα διαρκώς ευνοημένα και προκλητικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει, το κόστος ζωής ανεβαίνει και η κοινωνική δυσαρέσκεια πολλαπλασιάζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγκαιρα και αξιόπιστα έχει καταθέσει τις προτάσεις του για την βιώσιμη και επωφελή για την κοινωνία αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Απαιτούμε:
– Αμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να προστατευτεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η κατανάλωση.
– Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000ευρώ.
– Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για βενζίνη κατά 50%. Δηλαδή μείωση στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα
– Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
– Αμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με διαγραφές μέρους αυτού και μακρά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για να πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίοι.
– Εκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αγροτών και ανθρώπων του πολιτισμού.

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να συγκλίνουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις για να απαλλαγεί η κοινωνία από την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.