Λευτέρης Αβραμάκης: «Στρατιές κομματικών μετακλητών θέλει να προσλάβει ο Υπουργός Εργασίας στον ΕΦΚΑ»

82
Λευτέρης Αβραμάκης: «Στρατιές κομματικών serrespost Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή serrespost Παρέμβαση Λευτέρη Αβραμάκη στην Επιτροπή serrespost Λευτέρης Αβραμάκης: «Κανείς δεν ξέρει serrespost Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή serrespost Λευτέρης Αβραμάκης: «Η Υπουργός Παιδείας serrespost.gr Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή serrespost.gr Λευτέρης Αβραμάκης: «Ημέρα μνήμης serrespost.gr δημόσια νοσοκομεία υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας δημοσίων νοσοκομείων ΕΠΟΠ ΜΕΘ Λευτέρης Αβραμάκης Πανελληνίων εξετάσεων ΕΛΤΑ κυβέρνηση Αβραμάκης έτος Προσφυγικής Μνήμης πλημμύρες προβλήματα εμβολιασμοί
- Διαφήμιση -

Λευτέρης Αβραμάκης: «Στρατιές κομματικών μετακλητών θέλει να προσλάβει ο Υπουργός Εργασίας στον ΕΦΚΑ»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ, δήλωσε:

- Διαφήμιση -

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έως σήμερα έχει ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια στην πρόσληψη μετακλητών κομματικών υπαλλήλων σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Με το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να βάλει από την πίσω πόρτα ιδιώτες στον ΕΦΚΑ σε θέσεις μάλιστα διευθυντών και προϊσταμένων, παρακάμπτοντας πλήρως τον ΑΣΕΠ, με τη διαδικασία των συνεντεύξεων. Προβλέπει μάλιστα ότι οι εν λόγω μετακλητοί υπάλληλοι θα αμείβονται με μισθούς που θα ξεπερνούν κατά πολύ τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε αντίστοιχες θέσεις. Το συγκεκριμένο μάλιστα νομοσχέδιο παρακάμπτει ακόμα και τις διατάξεις που η ίδια η ΝΔ θέσπισε για την πρόσληψη επιτελικών στελεχών στο δημόσιο πριν από ενάμιση χρόνο. Μοναδικό μάλιστα τυπικό προσόν που προβλέπεται για τους εν λόγω μετακλητούς είναι η κατοχή lower.

Ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων για την υποστήριξη του διοικητή και των υποδιοικητών του ΕΦΚΑ. Προβλέπεται ακόμα η σύσταση εταιρίας ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια παρά το ότι υπάρχει και λειτουργεί η Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακινήτων που στελεχώνεται από υπηρεσιακά στελέχη τα οποία λογοδοτούν και ελέγχονται τόσο για τις πράξεις όσο και για τις παραλήψεις τους.

Τέλος για μια ακόμη φορά θεσπίζονται fast track διαδικασίες για απευθείας αναθέσεις στο σύστημα προμηθειών του Φορέα οι οποίες θα διαρκούν πέντε χρόνια.

Η κυβέρνηση των «αρίστων» και του μικρότερου δημοσίου, επιμένει να αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων σε κάθε ευκαιρία θέλοντας να αυξήσει τις εξαρτημένες από αυτή θέσεις εργασίας. Αυξάνει διαρκώς το μισθολογικό κόστος του δημοσίου με
προσλήψεις μετακλητών και επιμένει να απαξιώνει τους μόνιμους υπαλλήλους. Δημιουργεί διαρκώς εταιρίες ειδικού σκοπού μεγάλου κόστους και αμφίβολης αποτελεσματικότητας προσπαθώντας να διαφύγει του αναγκαίου ελέγχου για τη διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Ακολουθεί με συνέπεια όλες τις πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν στην χρεοκοπία του κράτους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, επικίνδυνη για την εθνική οικονομία, επικίνδυνη για το κοινωνικό κράτος, επικίνδυνη για την περιουσία (δημόσια και ιδιωτική) του ελληνικού λαού.»

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.