Λ.Αβραμάκης: «Στην επέλαση της ακρίβειας στην αγορά ενέργειας η Κυβέρνηση απαντά με μείωση της κρατικής επιδότησης»

67
Λευτέρης Αβραμάκης: «Είναι απαραίτητη serrespost Λ.Αβραμάκης: «Στην επέλαση της ακρίβειας serrespost Ομιλία Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή για serrespost Ερώτηση Αβραμάκη στη Βουλή για την ισχύ serrespost Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση προωθεί serrespost.gr Ερώτηση Αβραμάκη για την κατάσταση στο serrespost.gr Λευτέρης Αβραμάκης: «Με 15.000 serrespost.gr Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή serrespost.gr Αβραμάκης εργασιακό νομοσχέδιο Αβραμάκης Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών Αβραμάκη Digea κυβέρνηση λογιστές Ερώτηση Αβραμάκη
- Διαφήμιση -

Λ.Αβραμάκης: «Στην επέλαση της ακρίβειας στην αγορά ενέργειας η Κυβέρνηση απαντά με μείωση της κρατικής επιδότησης»

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρουσίασε αναλυτικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας προβαίνοντας σε μειώσεις της επιδότησης ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια, με την αιτιολογία της προβλεπόμενης μείωσης της τιμής μεγαβατώρας στα176 € για τον Ιανουάριο. Σήμερα, λοιπόν, το Χρηματιστήριο Ενέργειας έμελλε να διαψεύσει την κυβέρνηση ανακοινώνοντας αύξηση της τιμής μεσοσταθμικά στα 255€ για το Σάββατο με το μέγιστο να αγγίζει τα 297 €.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα, η μείωση της επιδότησης για τον Ιανουάριο προβλέπεται να ανέλθει σε ποσοστό 15% σε σχέση με το μήνα Δεκέμβριο – όταν και η τιμή μεγαβατώρας ανερχόταν μεσοσταθμικά στα 235 € – σε μια περίοδο μάλιστα που αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και αύξηση της ζήτησης του ρεύματος. Επιπλέον, η επιδότηση στο φυσικό αέριο για τους οικιακούς χρήστες παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα, κατά τον οποίο αποδείχθηκε τελικά ανεπαρκής να καλύψει ένα κομμάτι της αύξησης της τιμής του αερίου, ώστε να ανακουφίσει τα νοικοκυριά.

Ως εκ τούτου, τον Ιανουάριο που κατά κανόνα παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, οι λογαριασμοί για το φυσικό αέριο, όπως και για το ρεύμα, αναμένεται να φέρουν ισχυρότερους πονοκεφάλους στους πολίτες των χαμηλότερων στρωμάτων που σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και τα καύσιμα βλέπουν τα εισοδήματά τους να μην επαρκούν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πεισματικά προσκολλημένη στην άρνησή της να ακούσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας, για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και για τον έλεγχο” της αγοράς ενέργειας και προϊόντων για να μην λειτουργούν καρτέλ και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ εμμένει στην λήψη ανεπαρκών μέτρων που οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μήπως επιδιώκει να εφαρμόσει την ανοσία αγέλης και στην οικονομία; Ή απλώς αδυνατεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της κοινωνίας; Όπως και να έχει η λειτουργία της βλάπτει σοβαρά τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.