ΔΗΠΕΘΕ Σερρών – Έναρξη λειτουργίας θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων

110
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ -serrespost
- Διαφήμιση -

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών – Έναρξη λειτουργίας θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022 – Στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

Τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά Δημοτικού και εφήβους ξεκινούν την λειτουργία τους, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους μέσα από την θεατρική τέχνη, τον αυτοσχεδιασμό, την υποκριτική, την κίνηση, τα παιχνίδια ρόλων και χαρακτήρων, να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, την δημιουργικότητα, την φαντασία τους, να κοινωνικοποιηθούν και να αποκτήσουν μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με τον εαυτό τους και τους άλλους .

- Διαφήμιση -

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες όπως αυτά ορίζονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 80417/2021, ΦΕΚ 6214/Β/23-12-2021 και τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συμμετοχή στα εργαστήρια θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή εναλλακτικά εργαστηριακό τεστ με την μέθοδο PCR ισχύς 72ωρών, ή rapid test ισχύς 48ωρών ή self test τελευταίου 24ώρου.

Η παρακολούθηση των τμημάτων είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής :
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ
Το Στούντιο Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών αλλάζει και μετατρέπεται σε ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ. Οι συναντήσεις της ομάδας θα είναι τρίωρες και θα αποτελούνται από μία ώρα τάξη και δύο ώρες πρόβα.
Ο σκοπός της τάξης είναι η σωματική ενδυνάμωση, η ανάπτυξη των κινητικών, χορευτικών και φωνητικών δυνατοτήτων και ο σκοπός της πρόβας η ανάπτυξη της υποκριτικής ικανότητας της ομάδας με απώτερο στόχο την παράσταση. Η Θεατρική Ομάδα του Στούντιο Εφήβων θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση γνωριμίας το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 5:00μ.μ. στην μικρή σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 5:00μ.μ στον ίδιο χώρο.
Οι έφηβοι θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα, όπως κολάν ή φόρμες για ελευθερία κινήσεων και αθλητικά παπούτσια. Καλή χρονιά και καλή αρχή.
Υπεύθυνος Τμήματος : κ. Αστέρης Πολυχρονίδης – Επιμορφωτής/Σκηνοθέτης
1η Συνάντηση : Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 ώρα: 5.00΄ μ.μ. – 8.00΄μ.μ.
2η Συνάντηση : Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022ώρα: 5.00΄μ.μ. – 8.00΄μ.μ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ για παιδιά δημοτικού
Παιχνίδια σωματικής έκφρασης, Παιχνίδια λόγου, Ασκήσεις φαντασίας και παρατηρητικότητας. Δραματοποίηση κάποιας ιστορίας ή αυτοσχεδιασμούς με παιχνίδια ρόλων και χαρακτήρων.
Υπεύθυνη Τμήματος : κ. Χριστίνα Αναγνώστου/ Ηθοποιός
1η Συνάντηση : Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και κάθε Κυριακή
Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα:
1ο τμήμα: παιδιά από Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού ώρα: 10.00 π.μ. – 11.30΄π.μ.
2ο τμήμα: παιδιά από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού ώρα: 12.00΄- 13.30΄

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Θεάτρου : 23210 – 54585, 23210 – 54268 εργάσιμες μέρες και ώρες γραφείου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.