Νέο ΕΣΠΑ: Πιο σύντομες και απλές πληρωμές – Όλες οι αλλαγές

249
Νέο ΕΣΠΑ: Πιο σύντομες και απλές πληρωμές serrespost
- Διαφήμιση -

Νέο ΕΣΠΑ: Πιο σύντομες και απλές πληρωμές – Όλες οι αλλαγές
Σε πιο απλή και σύντομη φιλοδοξεί να μετατρέψει τη διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων του νέου ΕΣΠΑ το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θέτοντας όρια ως προς τα ποσά για τα οποία απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, αλλά και συγκεκριμένο χρόνο εντός του οποίου θα πρέπει να αποδίδονται οι ενισχύσεις.

Οι παρεμβάσεις σύντμησης περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 συνολικού προϋπολογισμού 26,2 δισ. ευρώ που έθεσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα μείνει ανοικτή έως τις 10 Ιανουαρίου.

- Διαφήμιση -

Εντός 80 ημερών
Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, η διαχειριστική αρχή πρέπει να διασφαλίζει, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση, ότι ο δικαιούχος λαμβάνει το πλήρες οφειλόμενο ποσό το αργότερο 80 ημέρες μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης πληρωμής από τον δικαιούχο. Πάντως, η προθεσμία μπορεί να διακοπεί εάν οι πληροφορίες που υποβάλλει ο δικαιούχος δεν επιτρέπουν στη διαχειριστική αρχή να εξακριβώσει κατά πόσον οφείλεται το ποσό. Σε ό,τι αφορά τις πράξεις ΣΔΙΤ, οι πληρωμές πραγματοποιούνται σε λογαριασμό υπό μεσεγγύηση που δημιουργείται ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό στο όνομα του δικαιούχου για χρήση…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.