Ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

φορολογικές δηλώσεις
- Διαφήμιση -

Από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου και της ΑΑΔΕ είναι το taxisnet να ανοίξει φέτος νωρίτερα με στόχο οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα να αποπληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε 8 ή 10 δόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση που εξέδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, καλούνται οι επιχειρήσεις και οι φορείς του δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021. Με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021 καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει την απαλλαγή από τα τεκμήρια αλλά και από την συγκέντρωση αποδείξεων ίσες με το 30% για όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση το προηγούμενο έτος. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και αφού προηγουμένως εξετασθούν τα στατιστικά δεδομένα των δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος και αφορούν στα εισοδήματα του 2020. Με τον τρόπο αυτό όπως τονίζει θα διαπιστωθεί το μέγεθος της “ζημιάς” για τους πληγέντες κι εφόσον τα στοιχεία δείξουν ότι πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια μέτρα ή παρόμοια θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

Εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει το πάγωμα των τεκμηρίων θα αφορά συγκεκριμένους φορολογούμενους όπως:

-Όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που εντός του 2021 χαρακτηρίστηκε με βάση του ΚΑΔ ως πληττόμενη λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COV1D-19 ή ανεστάλη η λειτουργία της, ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.