Υπολογιστής σύνταξης 2022: Δείτε πόση σύνταξη δικαιούστε και πότε

Υπολογιστής σύνταξης 2022: Δείτε serrespost Συνταξιούχοι
- Διαφήμιση -

Υπολογιστής σύνταξης 2022: Δείτε πόση σύνταξη δικαιούστε και πότε

Αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης για όσους συμπληρώσουν την 40ετία για τη συνταξιοδότησή τους, αλλά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για μερίδα ασφαλισμένων, φέρνει το 2022, με βάση τις ρυθμίσεις που μπαίνουν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

- Διαφήμιση -

Ταυτόχρονα με το νέο έτος ξεκινά και η λειτουργία του νέου Ταμείου για την επικουρική ασφάλιση στο οποίο θα υπαχθούν 40.000 νέοι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα αποταμιεύουν προσωπικά ο καθένας, ανάλογα με τη δυνατότητά τους και την επιλογή τους για να χρηματοδοτήσουν τη δική τους σύνταξη.

Αναλυτικά από 1/1/2022:

Αρχίζει να ισχύει ο κανόνας για σύνταξη στο 62ο έτος, στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης. Εάν ο ασφαλισμένος έχει λιγότερα έτη ασφάλισης -και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 15 χρόνια- θ αλαμμβάνει πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών, ενώ η μειωμένη θα καταβάλλεται στα 62 .
Σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 με λιγότερα χρόνια ασφάλισης θα έχουν μόνο εκείνοι που θα έχουν καλύψει τις προϋποθέσεις για τα όρια ηλικίας που ίσχυαν έως 31/12/2021, αλλά και όσοι εξαγοράσουν πλασματικό χρόνο ασφάλισης με τον οποίο θα καλύψουν το χρόνο που χρειάζεται για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις αυτές μέχρι το 2021.

Με το παρακάτω ηλεκτρονικό οδηγό μπορείτε να υπολογίσετε πόση σύνταξη δικαιούστε ανάλογα με τα χρόνια εργασίας και τις συντάξιμες αποδοχές σας.

Υπολογίστε τη Σύνταξή σας ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.