Λ.Αβραμάκης: «Να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί του Ν. Σερρών για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου»

92
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης στην ερώτηση που έκανε στη Βουλή αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΕΚΑΒ του Νομού Σερρών . Και στην άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα στο Ροδολίβος 
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή : «Να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί τουΝ. Σερρών για τις ζημιές που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου»

Να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των βροχοπτώσεων του Δεκεμβρίου οι οποίες καθυστέρησαν τη συγκομιδή και προκάλεσαν μια σειρά προβλημάτων στους παραγωγούς, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης.

- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής τονίζει ότι οι συχνές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στη συγκομιδή του βαμβακιού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες και οικονομικές απώλειες σε πολλούς παραγωγούς. Ο ΕΛΓΑ όμως μπορεί να τους αποζημιώσει μόνο για όσες ζημιές υπέστησαν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και όχι για όσες ακολούθησαν. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη στα ασυγκόμιστα βαμβάκια οι ζημιές είναι εκτεταμένες ιδίως στις περιοχές του Προβατά, της Μονοκκλησιάς, της Ανω Καμήλας, του Μητρουσίου και της Κουμαριάς.

Πρόκειται για περίπου 1.500 στρέμματα στις κοινότητες αυτές, που καλλιεργούνται από περισσότερους από 100 παραγωγούς. Ο Βουλευτής Σερρών ζητά να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση στον ΕΛΓΑ όσοι παραγωγοί υπέστησαν ζημιές μετά την 20η Νοεμβρίου και κατ΄εξαίρεση να μην απορριφθεί ως εκπρόθεσμη, ώστε να αντισταθμιστούν όσο γίνεται οι οικονομικές ζημιές των συγκεκριμένων αγροτών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.