Ίδρυμα Ευγενίδου – «Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος»

Ίδρυμα Ευγενίδου - «Η καινοτόμος δύναμη serrespost
- Διαφήμιση -

Ίδρυμα Ευγενίδου – «Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος»

Συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο οι Συναντήσεις Επιστήμης που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου με ένα «δυνατό» θέμα …από το μέλλον, σχετικά με την επιστήμη της Χημείας. Τίτλος της 6ης αυτής συνάντησης είναι «Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος» και θα πραγματοποιηθεί online την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

- Διαφήμιση -

Ο Νίκος Καραμάνος, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συνομιλήσει με τον Χρήστο Κορδούλη, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, και τον Ιωάννη Παπαευσταθίου, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών καιαντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τον καθ. Νίκο Καραμάνο και την ομιλία του με τίτλο «Ο κομβικός ρόλος της Χημείας για τις μελλοντικές προκλήσεις της ανθρωπότητας». Θα ακολουθήσει ο καθ. Χρήστος Κορδούλης, που θα επικεντρωθεί στο θέμα «Η Χημεία Πυλώνας Βιώσιμης Ανάπτυξης», ενώ στο τέλος ο καθ. Ιωάννης Παπαευσταθίου θα κλείσει με μια πιο εξειδικευμένη ομιλία, με θέμα «Η Χημεία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του νερού». Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε:
Να κάνετε την εγγραφή σας στην διαδικτυακή συζήτηση των «Συναντήσεων Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου ΕΔΩ,ή να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube.
Οι Συναντήσεις Επιστήμης που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου διαδικτυακά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποσκοπούν στη δημιουργία μίας εστίας ανταλλαγής απόψεων, ανακοινώσεων και ενημέρωσης για την πορεία των επιστημονικών εξελίξεων και ερευνών στις Θετικές Επιστήμες, από κορυφαίους επιστήμονες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι συναντήσεις καλύπτουν επιστήμες και τομείς μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Φυσική, η Χημεία, η Κοσμολογία, το Περιβάλλον αλλά και η Πληροφορική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα 25 σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας έχουν «συνομιλήσει» διαδικτυακά με περισσότερα από 10.000 άτομα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.