Δήμος Σερρών – Έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών» (βίντεο)

Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την έκθεση serrespost
- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών»

Ο Δήμος Σερρών, η ΚΕ.ΔΗ.Σ, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών» από τις 10 έως 22 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

- Διαφήμιση -

Η έκθεση φωτογραφίας, η οποία εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 20:00, αποτελεί γέννημα της μακροχρόνιας εργασίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το 2010.
Η Δήμητρα Χατζηαδάμ είναι η μοναδική φωτογράφος, που εισχώρησε στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς και εργάστηκε ακούραστα με πάθος και όραμα για να καταγράψει την αθέατη όψη του σώματος των Ευζώνων. Μια φωτογραφική περιήγηση, που διήρκησε από το 2013 μέχρι και το 2016 και κατάφερε να αναδείξει τον άνθρωπο πίσω από το Ιερό σύμβολο του Εύζωνα.

Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την έκθεση serrespost

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου με την έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών» ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
«Οι Σερραίοι και ιδιαίτερα οι μαθητές των σχολείων μας με τους δασκάλους του θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ξεχωριστή έκθεση για τους Εύζωνες, που αποτελούν σύμβολο των αγώνων του Έθνους για την ελευθερία», επισήμανε ο κ.Κατιρτζόγλου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 45 έργα που συνοδεύονται με σπάνιες, βιωματικές καταθέσεις των Ευζώνων και μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΕ.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδου, βασικά έργα της έκθεσης αποτελούν οι 6 εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών σε φυσικό μέγεθος 2 μέτρων.

Την οπτικοακουστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα αυθεντικά Ευζωνικά υλικά, τσαρούχια και φουστανέλα, που θα παρουσιαστούν στην αίθουσα, προσφέροντας την δυνατότητα στους θεατές να τα αγγίξουν και να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του εξέχοντος Σώματος.

Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την έκθεση serrespost

«Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε στον υπότιτλο της έκθεσης της Δήμητρας Χατζηαδάμ. Οι Εύζωνες αποτελούσαν πάντοτε τους φύλακες των αφανών, συμβάλλοντας καθοριστικά με δυνάμεις και πόρους σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της πατρίδας μας», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κ.ΕΔ.ΗΣ.

Ξεναγός στην εικαστική εμπειρία θα είναι η φωτογράφος, για να μοιραστεί ιστορίες από την φωτογραφική παραγωγή και να εξηγήσει όσα δεν χωρούν στις γραπτές περιγραφές.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου η Δήμητρα Χατζηαδάμ αναφέρθηκε στη δυνατότητα προγραμματισμένων σχολικών ξεναγήσεων, για να γνωρίσουν βιωματικά οι μικροί θεατές το σημαντικό αυτό κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας. Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στους Σερραίους, «οι οποίοι υπηρέτησαν ως Εύζωνες στην Προεδρική Φρουρά να επισκεφθούν την έκθεση, προκειμένου και τα δικά τους στοιχεία και οι υπογραφές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς».

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Οι επισκέπτες εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ταυτότητα και χρήση προστατευτικής μάσκας κατά την παραμονή τους στον χώρο.
Διάρκεια έκθεσης: 10-22 Δεκεμβρίου 2021
Χώρος: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών | Π. Κωστοπούλου 4
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 -13:30 & 18:30 – 21:00 | Τετάρτη απόγευμα κλειστά

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.