Ιστορική δικαίωση για τον ήρωα Εμμανουήλ Παπά

328
Ιστορική δικαίωση για τον ήρωα Εμμανουήλ serrespost Εμμανουήλ Παπά Ψήφισμα
- Διαφήμιση -

Ιστορική δικαίωση για τον ήρωα Εμμανουήλ Παπά

Σε μια χρονιά ορόσημο για το Έθνος μας κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, έφτασε επιτέλους η στιγμή να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία, προς την εμβληματική μορφή του Σερραίου Ήρωα, Εμμανουήλ Παπά.

- Διαφήμιση -

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Δημάρχου Σερρών, κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη, ανταποκρινόμενοι στο διαχρονικό αίτημα των Σερραίων πολιτών, θα αποδοθεί τιμητικά στον “Αρχηγό και Υπερασπιστή της Μακεδονίας”, στον αγνότερο των ηρώων, τον Σερραίο οπλαρχηγό Εμμανουήλ Παπά, ο βαθμός του Υποστράτηγου και μάλιστα σε μια ημερομηνία υψηλού συμβολισμού, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο.

Ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και αναμένεται το προσεχές διάστημα η υπογραφή του σχετικού διατάγματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο Δήμαρχος Σερρών, o Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εμμανουήλ Παππά εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για την θετική τους ανταπόκριση και τις άμεσες ενέργειές τους.

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται και στον Σερραίο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή για την καίρια και ουσιαστική όπως πάντα παρέμβασή του για την ικανοποίηση και αυτού του δίκαιου αιτήματος των Σερραίων πολιτών.
Αντίστοιχα, ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κκ. Θεολόγο για την ηθική συμπαράσταση και την πνευματική του καθοδήγηση.
Η επιτυχής έκβαση του πάνδημου αιτήματος των Σερραίων κατέστη δυνατή μέσα από την συνένωση όλων των δυνάμεων της περιοχής μας.

O Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Ο Δήμαρχος Σερρών
Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών
Ο Πρόεδρος της  Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.