Ερώτηση Κώστα Μπούμπα για τα νέα μέτρα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

160
Αναλυτικά η ερώτηση Κυρία Υπουργέ Όπως έχουμε πληροφορηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων, έχουν υπάρξει κάποιες αστοχίες,
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Κώστα Μπούμπα για τα νέα μέτρα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας προς τον  Υπουργό Οικονομικών με θέμα:

- Διαφήμιση -

«Έντονες διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των πελατών από τα πρακτορεία του “ΟΠΑΠ” στα πλαίσια των νέων μέτρων κατά της “πανδημίας”»

Κύριε Υπουργέ ,
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων “OΠΑΠ”» («ΠΟΕΠΠΠ») οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του “OΠΑΠ” διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των πελατών των καταστημάτων τους, που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ («rapid» ή «PCR»), τονίζοντας ότι, αντίστοιχη απαγόρευση δεν ισχύει για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της αγοράς.
Σε ανοιχτή επιστολή της, η «ΠΟΕΠΠΠ» τονίζει ότι, ο κλάδος των πρακτορείων τους είναι, ίσως, ο πλέον πληττόμενος από την «πανδημία» και έχει λάβει ελάχιστη στήριξη από την Πολιτεία, παρά την υποδειγματική συμμόρφωση του με τα υγειονομικά μέτρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας των καταστημάτων–πρακτορείων του “ΟΠΑΠ”, που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση εντός των τελευταίων όλων των πολιτών, στα πλαίσια μιας «γρήγορης συναλλαγής»;
2) Θα επιτρέψετε την παραμονή στα καταστήματα του δικτύου του «ΟΠΑΠ» των πελατών που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους;
3) Θα λάβετε την αναγκαία πρόνοια να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες καταναλωτές;.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.