Ερώτηση Αβραμάκη για την ανεργία, την πληθυσμιακή αποψίλωση και τη γήρανση του πληθυσμού στο Ν.Σερρών

85
Ερώτηση Αβραμάκη για την ανεργία serrespost
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Αβραμάκη για την ανεργία, την πληθυσμιακή αποψίλωση και τη γήρανση του πληθυσμού στο Ν.Σερρών

Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή : «Απαιτούνται ειδικές πολιτικές στο Νομό Σερρών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της πληθυσμιακής αποψίλωσης και της γήρανσης του πληθυσμού»

- Διαφήμιση -

Το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός Σερρών επαναφέρει με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης και 10 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνυπογράφουν την ερώτηση.
Οι Βουλευτές τονίζουν ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη ερώτηση (Αρ Πρωτ. 1247/30.10.2020), το Υπουργείο Εργασίας ούτε απάντησε ούτε και ανέπτυξε κάποια στοχευμένη πολιτική όπως οφείλει. Αντίθετα, όπως θα καταδείξει και η εν εξελίξει απογραφή εντείνεται η φυγή των νέων κυρίως προς άλλες περιοχές της χώρας με καλύτερες προοπτικές απασχόλησης αλλά και προς το εξωτερικό. Οι Βουλευτές καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά απομονωμένους στατιστικούς δείκτες, επιδίδεται σε δημιουργική λογιστική αποτύπωση της πραγματικής ανεργίας, με τις πολιτικές της έχει μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και δεν αναπτύσσει καμία ουσιαστικά πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των ενδημικών προβλημάτων περιοχών όπως ο Νομός Σερρών.

Υπενθυμίζουν μάλιστα, ότι η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωρικού Πλαισίου Κεντρικής Μακεδονίας όπου καταγράφεται η πρόθεση αντιστροφής της οικονομικής, κοινωνικής και δημογραφικής συρρίκνωσης του Νομού Σερρών μέσω στοχευμένων και τοπικά εξειδικευμένων πολιτικών για την περιοχή, φέρει την υπογραφή του νυν Υπουργού Εργασίας, ως αρμόδιος τότε Υπουργός Περιβάλλοντος, χωρίς εντούτοις να υπάρχει ένας σχεδιασμός υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την ΠΕ Σερρών.

Οι Βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας να δημοσιοποιήσει το συνολικό αριθμό εργαζομένων και ανέργων του Νομού Σερρών, τον αριθμό επιδοτούμενων και μη επιδοτούμενων ανέργων καθώς και όσων εντάσσονται στην κατηγορία «μη αναζητούντες εργασία» αν και ανήκουν στον ενεργό πληθυσμό, τον αριθμό όσων δεν χαρακτηρίζονται άνεργοι έχοντας κάνει κάποια μεροκάματα στο ευρύ χρονικό διάστημα που προβλέπεται, τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και μερικής απασχόλησης, τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων στο σύνολο των φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και αν υπάρχει προγραμματισμός κάλυψης αυτών εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Τέλος, αν υπάρχει κάποιος ειδικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της δημογραφικής συρρίκνωσης του Νομού Σερρών και αν τα όσα περιλαμβάνονται στο Περιφερειακό Χωρικό Πλαίσιο Κεντρικής Μακεδονίας περί ανάδειξης της ΠΕ Σερρών σε δευτερεύοντα πόλο ανάπτυξης εθνικής εμβέλειας αποτελούν απλώς ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.