Δράσεις του Δ.Σερρών για την Ημέρα κατά της Βίας στις Γυναίκες – Βίντεο

111
Δράσεις του Δ.Σερρών για την Ημέρα serrespost
- Διαφήμιση -

Δράσεις του Δ.Σερρών για την Ημέρα κατά της Βίας στις Γυναίκες

Ο Δήμος Σερρών, μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, διοργάνωσε δράση ευαισθητοποίησης- Street work που περιλάμβανε ενημέρωση, μουσική και έκθεση φωτογραφίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

- Διαφήμιση -

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Σερρών βρίσκονταν μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» (ΔΗΠΕΘΕ Σερρών), όπου ενημέρωναν διερχόμενους/ες για το ζήτημα της έμφυλης βίας και τις υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο.

Τη δράση αυτή πλαισίωσαν μουσικά, μαθητές/τριες του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών.
Δράσεις του Δ.Σερρών για την Ημέρα serrespost
Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η επιζώσα στο φακό», στην οποία έξι Σερραίοι/ες ερασιτέχνες φωτογράφοι προσέγγισαν με τη δική τους ματιά, μέσα από το φωτογραφικό τους φακό, το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η έκθεση φωτογραφίας θα βρίσκεται στον πεζόδρομο μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, ώρες 11.00- 13.30.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών και των εθελοντών ερασιτεχνών φωτογράφων- μελών του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου Σερρών- Χρ. Λαμβδά, Ευστ. Γλάβα, Θωμ. Καλημέρη, Χρ.Γρηγοροπούλου και Γ. Καρατζόγλου.

Δράσεις του Δ.Σερρών για την Ημέρα serrespost

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μας υπενθυμίζει την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου της έμφυλης βίας, που συνεχίζει να καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών ανεξαρτήτως μορφωτικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτισμικού επιπέδου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.