Ερώτηση Αβραμάκη στη Βουλή για την ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης

54
Ερώτηση Αβραμάκη στη Βουλή για την ισχύ serrespost Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση προωθεί serrespost.gr Ερώτηση Αβραμάκη για την κατάσταση στο serrespost.gr Λευτέρης Αβραμάκης: «Με 15.000 serrespost.gr Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή serrespost.gr Αβραμάκης εργασιακό νομοσχέδιο Αβραμάκης Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών Αβραμάκη Digea κυβέρνηση λογιστές Ερώτηση Αβραμάκη
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Αβραμάκη στη Βουλή για την ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης

Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή : «Να είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό νόσησης από την ημέρα που επιτρέπεται η συμμετοχή όσων ανάρρωσαν στις κοινωνικές δραστηριότητες»

- Διαφήμιση -

Το ζήτημα των χρονικών ορίων που πρέπει να παρέλθουν προκειμένου να είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό νόσησης, αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης με τη συνυπογραφή 24 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές αναφέρουν ότι για να εκδοθεί έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης, απαιτείται να έχουν παρέλθει 30 ημέρες από την πρώτη θετική διάγνωση κρούσματος COVID. Οι Βουλευτές τονίζουν ότι δεδομένου ότι όποιος έχει νοσήσει θεωρείται ότι έχει ανοσία για ένα χρονικό διάστημα και επιτρέπεται να συμμετέχει κανονικά στο σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων, να εργάζεται ή να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα έπρεπε και το πιστοποιητικό νόσησης να θεωρείται έγκυρο με την πάροδο της υποχρεωτικής απομόνωσης του ασθενή (καραντίνα). Η πρόβλεψη ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό έχει ισχύ μετά την πάροδο 30 ημερών συνεπάγεται αδικαιολόγητο επιπλέον οικονομικό κόστος για τους γονείς μαθητών προκειμένου αυτοί να συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και επιπλέον κόστος για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό που αν και έχει θεωρητικά ανοσία λόγω νόσησης υποχρεούται στη διενέργεια τακτικών ελέγχων είτε για να εργαστεί είτε για να συμμετέχει στο σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων που του επιτρέπονται.

Οι Βουλευτές ζητούν είτε να αποκτά ισχύ το πιστοποιητικό νόσησης από την ημέρα που επιτρέπεται η επάνοδος στις κοινωνικές δραστηριότητες είτε να διενεργούνται δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι σε όσους έχουν αναρρώσει μέχρι την ενεργοποίηση του πιστοποιητικού νόσησης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.