Τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ συμμετείχαν σε σεμινάριο Πρώτων βοηθειών

81
Τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ συμμετείχαν serrespost
- Διαφήμιση -

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ συμμετείχαν σε σεμινάριο Πρώτων βοηθειών

Το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. απέσπασε το σεμινάριο Πρώτων βοηθειών και Διάσωσης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθείται από το Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών «KIDS SAVE LIVES — Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», με μια σειρά μαθημάτων, που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου έως και την Γ τάξη του Γυμνασίου, ενώ οργανώνεται και υποστηρίζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

- Διαφήμιση -

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα του προγράμματος και πιστεύοντας πως όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, ακόμη και τα παιδιά, προχώρησε στη συνεργασία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με τον ανθρωπιστικό σύλλογο «ΚIDS SAVE LIVES», προκειμένου να καταρτιστούν τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.).
Τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ συμμετείχαν serrespostΣτο πλαίσιο της συνεργασίας χθες από τις 17:00 έως τις 20:00 ειδικοί εκπαιδευτές μέσω του διαδικτύου και της πλατφόρμας WEBEX παρείχαν συμβουλές αλλά και παρουσίασαν τρόπους για την εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες και τη διάσωση. Τα παιδιά με τη σειρά τους δήλωσαν ενθουσιασμένα από το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές των Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έκαναν πράξη τα όσα διδάχτηκαν.

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ συμμετείχαν serrespost«Τα νέα δεδομένα της ψηφιακής προόδου και της ανάπτυξης καινοτόμων προγραμμάτων, έφερε στην Ελλάδα μια νέα εποχή στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και τη Διάσωση. Δηλώνοντας συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του KIDS SAVE LIVES, μπορούμε κι εμείς να είμαστε ο πρώτος ανταποκριτής που θα βοηθήσει με αλληλεγγύη και γνώσεις ένα θύμα που κινδυνεύει, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παλάζη.

Τέλος να επισημανθεί ότι σε κάθε παιδί και ενήλικα που παρακολούθησε το σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.