ΠΕ Σερρών – Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων φυτοπροστασίας βαμβακοκαλλιέργειας

ΠΕ Σερρών - Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων serrespost.gr βαμβακιού Βαμβάκι αποφύλλωση βαμβακοκαλλιέργεια καλλιέργεια συνδεδεμένη αποφύλλωση πληρωμή ανάπτυξης Οδηγίες Συνδεδεμένη Φυτοπροστασία Αγρότες Οδηγίες καλλιέργεια Βαμβακιού σηψιρριζιών
- Διαφήμιση -

ΠΕ Σερρών – Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων φυτοπροστασίας βαμβακοκαλλιέργειας

1. ΣΤΟΧΟΙ
Η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για το διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο δελτίο μας (31/8) και οδηγίες που αφορούν μετασυλλεκτικές πρακτικές στα βαμβακοχώραφα – στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του πράσινου σκουληκιού, του βασικού εχθρού της βαμβακοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Σερρών.

- Διαφήμιση -

2. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Καιρικές συνθήκες
Σεπτέμβριος: Συνεχίστηκαν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού και αυτόν τον μήνα – σημαντική κάμψη της θερμοκρασίας στο τετραήμερο 22,25 του μήνα. Στεγνός μήνας – συνεχίστηκε η πολύμηνη ανομβρία, με κάποιες ασήμαντες ψιχάλες και μια αξιόλογη βροχή στις 29 του μήνα.
Οκτώβριος: Στις 8 του μήνα ξεκίνησαν ισχυρές βροχές, που κράτησαν ως τις 16 του μήνα. Ακολούθησε καιρός με χαρακτηριστική άπνοια.
Νοέμβριος: Βροχή στις 2 του μήνα. Άπνοια και ομίχλες τις επόμενες μέρες.

ΕΧΘΡΟΙ
Η τρίτη γενιά του πράσινου σκουληκιού δεν έγινε καν αντιληπτή.
Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού συνεχίστηκαν και τον Σεπτέμβριο και πρωίμησαν περαιτέρω την καλλιέργεια.
Αυτές οι ψηλές θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσαν εντονότερα την ανάγκη για συνέχιση των ποτισμάτων, που έπρεπε και είχαμε συστήσει να παραταθούν κατά μία βδομάδα – πέρα από την συνηθισμένη, για κάθε περιοχή, ημερομηνία λήξης τους. Μια πρόβλεψη σημαντικής βροχής στις 5 του μήνα δεν επιβεβαιώθηκε. Αυτή η βροχή θα τροφοδοτούσε με την αναγκαία υγρασία και τα χωράφια στα οποία…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.