Τα εναλλακτικά σενάρια για τις Επιστρεπτέες

124
Πληθωρισμός και πανδημία αποτελούν τα serrespost Επιστρεπτέες
- Διαφήμιση -

Πρώτη δόση τον Μάρτιο ή ακόμη και στα τέλη Ιουνίου όσον αφορά την έναρξη εξόφλησης των Επιστρεπτέων Προκαταβολών περιλαμβάνει το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη στήριξη της αγοράς.

Το οικονομικό επιτελείο έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης πολλών αιτημάτων από τους φορείς της αγοράς, σχεδόν όλων των κλάδων, για την παράταση καταρχήν υποχρεώσεων που δεν θα έχουν επιπτώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό. Η υλοποίηση, εξάλλου, από την πλευρά της κυβέρνησης μιας τέτοιας κίνησης θα δώσει «ανάσες ρευστότητας» σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και σε χιλιάδες επαγγελματίες ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά το δύσκολο τρίμηνο που έρχεται με ιδιαίτερα «φουσκωμένους» λογαριασμούς, που δεν προέρχονται φυσικά μόνο από κρατικές ενισχύσεις και φορολογικές υποχρεώσεις, αλλά και από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η οποία έχει μετακυλιστεί σε υπηρεσίες και προϊόντα και κατ’ επέκταση τόσο στο καλάθι της νοικοκυράς όσο και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, γνωρίζοντας ότι δεν θα ζημιωθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, εξετάζει σοβαρά την αναστολή είτε μέρους τον δόσεων που ξεκινούν με την καινούργια χρονιά, είτε τη μετάθεση των πληρωμών για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών. Αιτήματα τα οποία θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο εμπορικός κόσμος της χώρας έθεσε και υπ’ όψιν του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δεδομένο, εξάλλου, ότι δύσκολα θα υπάρξουν νέες δημοσιονομικές ενισχύσεις, παρά μόνο στην περίπτωση εξάπλωσης της πανδημίας και λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, αφού και το πρωτογενές έλλειμμα κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι αφορά μόνο δημοσιονομικές κινήσεις με μηδενικό…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.