Καρπουχτσής Κώστας: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση

201
Καρπουχτσής Κώστας: Κραυγή αγωνίας serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Καρπουχτσής Κώστας: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση

Για μια μέρα κλείνει η εστίαση στην χώρα και στις Σέρρες με την ελπίδα να ακουστεί επιτέλους η φωνή αγωνίας της πριν να ΄ναι αργά.

- Διαφήμιση -

Πριν οδηγηθούμε σε νέα λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας.

Από πέρυσι που διαδήλωνε στους δρόμους με εκδηλώσεις όπως τα «κλειδιά της εστίασης» και τις «άδειες καρέκλες», ζητώντας τα αυτονόητα, φτάσαμε 18 μήνες μέσα στην πανδημία να είναι ο κλάδος που με άδικο τρόπο συνεχίζει να αποτελεί τον «σάκο του box».

Συνεχίζει να είναι ο πρώτος κλάδος που στοχοποιείται από την Κυβέρνηση.. και η πρώτη… «λύση» που … «ανακαλύπτει» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αγνοώντας τους δικούς της λανθασμένους χειρισμούς.

Τι και αν ενάμιση χρόνο τώρα δεν ενισχύθηκε το δημόσιο σύστημα υγείας, τι και αν σχολικές αίθουσες άνοιξαν όπως έκλεισαν, τι και ο κόσμος στοιβάζεται σα τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, η εστίαση αποτελεί τον εύκολο… δακτυλοδεικτούμενο «ένοχο».
Με take away, χωρίς take away, με όρθιους, με καθήμενους, με μουσική, χωρίς μουσική, με κλειστούς χώρους, με ανοικτούς χώρους, τώρα και με …ελεγκτές πιστοποιητικών covid19
Έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μπροστά μας:

  • χειμώνας ακρίβειας και ανατιμήσεων
  • μέτρα που μετατρέπουν τους επιχειρηματίες σε «αστυνομικούς» που εξ’ορισμού διώχνουν την πελατεία της εστίασης
  • την ομολογουμένη και εκπεφρασμένη απροθυμία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης της εστίασης και των μικρών επιχειρήσεων
  • την μη πρόβλεψη για αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που σωρεύτηκε στη διάρκεια της πανδημίας

Είναι φανερό ότι απαιτείται ουσιαστικός προγραμματισμός και αναστόχευση των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η αδράνεια και η αδιαφορία θα είναι η καταστροφή της.

Πολιτική βούληση απαιτείται. Tην οποία δεν δείχνει να θέλει να αναλάβει η Κυβέρνηση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.