Αλέξανδρος Χρυσάφης – Γιατί είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε όλοι στην απογραφή

Η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Αλέξανδρος Χρυσάφης – Γιατί είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε όλοι στην απογραφή

Η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας και σε τοπικό επίπεδο. Διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους. Λόγω της σπουδαιότητας αλλά και της πολυπλοκότητάς της, η εκάστοτε Απογραφή χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως «η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης».

- Διαφήμιση -

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Αλέξανδρος Χρυσάφης – Γιατί είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε όλοι στην απογραφή:
Ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Δήμο Σερρών να συμμετέχουν όλοι στη διαδικασία της απογραφής, καθώς τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτήν, θα καθορίσουν σημαντικά το ύψος των πιστώσεων που θα λάβει ο Δήμος τα επόμενα χρόνια. 

Στην απογραφή του Δήμου Σερρών καταγράφονται όσοι διαμένουν στην πόλη και στα χωριά του Δήμου ακόμη και αν κατάγονται από αλλού ή αν κατοικούν εδώ ως φοιτητές.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.