Εκδήλωση – «Ημέρα τοπίου της Αδριατικής» στις Σέρρες (βίντεο)

322
Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «ADRI-LINK – Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής” (ακρωνύμιο: ADRILINK), του Προγράμματος “Interreg V-Β Πρόγραμμα Αδριατικής – Ιονίου – ADRION 2014 -2020’’, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, διοργάνωσε  την εκδήλωση «Ημέρα τοπίου της Αδριατικής» στις Σέρρες, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr

- Διαφήμιση -

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η παροχή εκ μέρους των φορέων, πληροφοριών για τα πιο σημαντικά φυσικά, πολιτιστικά, ιστορικά, ψυχαγωγικά και οίνο – γαστρονομικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Νομό Σερρών, καινοτομιών και εμπειριών που ήδη εφαρμόζονται και νέων ιδεών, προκειμένου να δημιουργηθούν ψηφιακά «Θεματικές διαδρομές» που θα εμπλουτίσουν την τουριστική εμπειρία και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Ν. Σερρών.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα παρουσιαστούν σε ψηφιακούς χάρτες μέσω καινοτόμων εφαρμογών, στο Κέντρο Διερμηνείας Τοπίου που θα δημιουργηθεί στην πόλη των Σερρών, με στόχο την προστασία των τοπικών ταυτοτήτων και τη σύνδεσή τους σε ένα διακρατικό δίκτυο.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τοπικοί φορείς και στελέχη που συνδέονται με την ανάπτυξη του Τουρισμού, τους οποίους ο O.Π.Α.Κ.Π.Α. & ο Δήμος Σερρών, θεωρούν σημαντική συνεργασία και με την ενεργή συμμετοχή τους θα έχουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του έργου, με την παροχή δεδομένων και γνώσεων αναφορικά με το τουριστικό τοπίο, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα προσέγγιση, στρατηγική, ανάπτυξη και βιωσιμότητα του θεματικού προορισμού, στο πλαίσιο του δικτύου τοπίου των χωρών της Αδριατικής.

Το έργο ADRILINK έχει σχεδιαστεί ως ένα ευρωπαϊκό έργο που προωθεί την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των σχετικών παραγόντων, προκειμένου να προωθήσει την περιοχή με ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο, να οικοδομήσει ένα καινοτόμο σύστημα τουριστικών πληροφοριών και να αξιοποιήσει την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής serrespost.gr

Οι γενικοί στόχοι του έργου είναι :

Προώθηση του τουρισμού τοπίου για την δημιουργία ενός πιο ελκυστικού προορισμού
Εφαρμογή Κέντρων Ερμηνείας Τοπίου για την δημιουργία ενός νέου συστήματος θεματικών διαδρομών
Δημιουργία μιας πλατφόρμας ΤΠΕ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών υπηρεσιών

Τεχνικός Σύμβουλος Υλοποίησης:
Εταιρεία Οικονομικών Συμβούλων – Βέρρος Κωνσταντίνος

Δείτε ΕΔΩ το ολόκληρο το Α μέρος της εκδήλωσης
Δείτε ΕΔΩ το ολόκληρο το Β μέρος της εκδήλωσης

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.