ΕΒΕΣ – Επιστολή διαμαρτυρίας για την επιβάρυνση των επιχειρήσεων από τα νέα μέτρα

130
Παράταση ενός χρόνου για τη διεξαγωγή εκλογών serrespost Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή έκθεση όπου ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός,
- Διαφήμιση -

ΕΒΕΣ – Επιστολή διαμαρτυρίας για την επιβάρυνση των επιχειρήσεων από τα νέα μέτρα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας:

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

- Διαφήμιση -

Αξιότιμοι Υπουργοί,
Από την ανακοίνωση των μέτρων προσαρμογής στα νέα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουμε γίνει δέκτες έντονων αντιδράσεων από τα μέλη μας, καθώς οι επιχειρήσεις έρχονται για ακόμα μία φορά αντιμέτωπες με τις δυσβάσταχτες συνέπειες της πανδημίας.

Αναγνωρίζουμε ότι τα νέα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η αύξηση των εμβολιασμών, που είναι και ο στόχος τους, είναι απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για την επάνοδο στην κανονικότητα.
Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι με αυτό τον τρόπο πλήττονται άμεσα οι επιχειρήσεις, ιδίως των κλάδων του λιανεμπορίου και της εστίασης και πρέπει να σας τονίσουμε με κάθε τρόπο ότι οι ήδη πληγείσες επιχειρήσεις δεν αντέχουν να επωμιστούν και άλλα βάρη.
Η εφαρμογή των μέτρων θα οδηγήσει σε μείωση της αγοραστικής δύναμης καθώς και του αγοραστικού κοινού. Αυτά με τη σειρά τους θα επιφέρουν μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων σε μία περίοδο, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει να επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις θα είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των πιστοποιητικών, γεγονός που προσθέτει μία ακόμα επιβάρυνση και επιπλέον κόστος.

Παράλληλα, έντονο είναι και το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού με τις δραστηριότητες εκείνες, στις οποίες υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων.

Κύριοι Υπουργοί,
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ο επιχειρηματικός κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού και καταβάλλει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει και η κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα και έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν θέσεις εργασίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.