Ο φετινός Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα θα είναι «πράσινος»

Μύλος των Ξωτικών
- Διαφήμιση -

Έπειτα από ένα χρόνο ξεκούρασης, ο Μύλος των Ξωτικών επανέρχεται και γίνεται Green & Smart, προετοιμάζοντάς μας για τα Χριστούγεννα που καταφτάνουν σε 2 μήνες.

Όσοι έχουν επισκεφτεί τα Τρίκαλα σε περίοδο Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα έχουν βρεθεί και στον Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο δωρεάν χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, που κάθε χρόνο ταξιδεύει τους επισκέπτες του σε μια παραμυθένια διάσταση και από την πρώτη στιγμή και για 9 συνεχόμενα χρόνια, χαρίζει εκατομμύρια χαμόγελα, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

- Διαφήμιση -

Λόγω πανδημίας, έκανε πέρσι ένα διάλειμμα, αλλά φέτος επιστρέφει δυναμικά για 10η χρονιά και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες, με ανανεωμένη θεματολογία και αναδιαμόρφωση του πάρκου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό. Μέσα από τον Θρύλο του Ιππότη των Χριστουγέννων, οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μέσα από τις παραμυθένιες ιστορίες τους θα μάθουμε για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και για τους τρόπους και τις συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν βιώσιμο πλανήτη που τους αξίζει. Οι διοργανωτές του Μύλου, μάλιστα, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν, αποφάσισαν να πουν STOP στο πλαστικό μιας χρήσης, στο πλαίσιο της προστασίας του ανθρώπου και του περιθβάλλοντος με μικρές αλλαγές κάθε φορά στις συνήθειες μας.

Η προσπάθεια ξεκινά στον Μύλο των Ξωτικών με την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τη χρήση υλικών μιας χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων για τη δημιουργία κομπόστ, την εξοικονόμηση ενέργειας, με την σωστή ενημέρωση για την θαλάσσια μόλυνση και την οικολογική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι. Με την βοήθεια των Ιπποτών των Χριστουγέννων και του Άη Βασίλη, που φέτος ντύνεται στα… πράσινα ειδικά για τον σκοπό αυτό, θα ενωθούμε όλοι κάνοντας το καλύτερο για τον πλανήτη μας.
Ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτές θα ισχύουν την περίοδο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.

Info
Ο Μύλος των Ξωτικών
Μύλος Ματσόπουλου, 42100 Τρίκαλα
24310 38890

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.