Ποιες πόλεις διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού;

59
Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού
- Διαφήμιση -

Οι φιναλίστ είναι επτά από σύνολο 30 αιτήσεων 16 χωρών και φιλοδοξούν να κερδίσουν τον έναν από τους δύο τίτλους για το 2022.

Το Μπορντό, η Κοπεγχάγη, το Δουβλίνο, η Φλωρεντία, η Λιουμπλιάνα, η Πάλμα και η Βαλένθια είναι οι 7 πόλεις της Ευρώπης που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της ανάπτυξης και των καλύτερων πρακτικών στον τουρισμό μέσα στην ΕΕ. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να προωθήσει τα επιτεύγματα των πόλεων της Ευρώπης σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν την προσβασιμότητα, τη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα και την ψηφιοποίηση και πολιτιστική κληρονομία.

- Διαφήμιση -


Η παραμυθένια Φλωρεντία, ανάμεσα στις πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο

Ο διαγωνισμός, ο οποίος καταγράφει επιτυχία τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ανοιχτός τόσο σε πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και εκτός αυτής, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα COSME. Για το 2020, νικητές ήταν το Γκέτενμποργκ και η Μάλαγα, ενώ το Ελσίνκι και η Λυών είχαν κερδίσει τον τίτλο του 2019. Το κέρδος για τις νικήτριες πόλεις είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων και η υποστήριξη ειδικών επικοινωνίας, διευκολύνοντας την προβολή τους σε επίπεδο Ευρώπης, με προωθητικά βίντεο, δραστηριότητες και άλλες ενέργειες.

Οι πόλεις που θα κερδίσουν τον τίτλο θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο και η διαδικασία έχει ως εξής: στο πρώτο στάδιο αξιολογούνται οι αιτήσεις από ένα ανεξάρτητο πάνελ ειδικών, με τις φιναλίστ να πρέπει να ξεχωρίζουν στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν, στο δεύτερο στάδιο εκπρόσωποι των πόλεων παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους για το 2022 μπροστά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει και θα επιλέξει τις νικήτριες πόλεις.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.