ΚΙΝΑΛ Σερρών: “Δημιουργούν τάξεις-τερατουργήματα 28 μαθητών εν μέσω πανδημίας”

ΚΙΝΑΛ Σερρών:
- Διαφήμιση -

ΚΙΝΑΛ Σερρών: “Δημιουργούν τάξεις-τερατουργήματα 28 μαθητών εν μέσω πανδημίας”

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Παιδείας, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει τάξεις των 28 μαθητών εν μέσω πανδημίας στα σχολεία.

- Διαφήμιση -

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου:
Η Νομαρχιακή επιτροπή Σερρών, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αναστάτωση που προκάλεσε και πάλι το υπουργείο παιδείας, το οποίο, εν μέσω δικαστικών προσφυγών εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται κάθε μέρα για ένα καλύτερο σχολείο, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, χαρακτηρίζει τις συγχωνεύσεις των τμημάτων ως «επιμελημένο εξορθολογισμό» και ότι «κάποτε έπρεπε να γίνει», κάνοντας λόγο για μεγάλο πλεόνασμα εκπαιδευτικών ωρών. «Πρέπει τα σχολεία να λειτουργήσουν ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών για να μην έχουμε παρατυπίες. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν ομαλότερα και δεν θα παρουσιάζεται το φαινόμενο κατάχρησης του προσωπικού», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο παιδείας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία και εκπαίδευση των μαθητών.

Το υπουργείο παιδείας χωρίς να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για την εκπαίδευση, επαναϋπολογίζει τα κενά βάζοντας 28 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, χωρίς να υπολογίζει τις επιβαρυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων (μικρές αίθουσες, ανεπαρκής αερισμός) και της μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών/τριών που άφησε η περίοδος της πανδημίας στους μαθητές και τις μαθήτριες σε όλα τα επίπεδα, μαθησιακό – κοινωνικό – ψυχολογικό. Ρισκάρουν για άλλη μια φορά την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα που οι ειδικοί εκφράζουν έντονη ανησυχία για την διασπορά του κορωνοϊού μέσα στις εκπαιδευτικές μονάδες με την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, που σε μερικές περιπτώσεις θα φτάσει τους 28 μαθητές, διαταράσσοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.