World Tourism Expo: η σημαντικότερη διεθνής τουριστική συνάντηση έρχεται τον Απρίλιο

World Tourism Expo
- Διαφήμιση -

Ο Απρίλιος μπορεί να είναι μακριά, αλλά «κρύβει» ένα μεγίστης σημασίας γεγονός για την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα, την World Tourism Expo.

Με σκοπό να σηματοδοτήσει τη φυγή προς τα εμπρός της βαριάς βιομηχανίας της χώρας στη μετα-Covid περίοδο και να τονώσει την τουριστική αγορά σε όλες της της εκφάνσεις με Β2Β, αλλά και B2C χαρακτηριστικά, η World Tourism Expo, η πιο σημαντική διεθνής τουριστική συνάντηση, ετοιμάζεται για την ερχόμενη άνοιξη στην Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Η παρουσίαση σε μία έκθεση που αναμένεται να αποτελέσει θεσμό, προορισμών, θεματικών μορφών τουρισμού, ελληνικών προϊόντων, αλλά και τουριστικών αγορών του εξωτερικού θα δώσει ώθηση συνολικά στην αγορά «χωρίς να μένει κανείς πίσω», όπως παρότρυνε πρόσφατα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Θα είναι η πρώτη -αναλογικά σε μέγεθος- έκθεση στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δια ζώσης και ψηφιακά, με στόχο να αντληθούν τα μέγιστα οφέλη για τους εκθέτες και τους επισκέπτες και να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που παρέχουν και οι δύο εκθεσιακές μέθοδοι.

Στη WTE ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος. Όλοι συναντώνται στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στο Mact Expo Center.

Η δια ζώσης έκθεση στο iexpo στο Περιστέρι θα τονώσει το ενδιαφέρον για τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος υπήρξε το σημείο «κλειδί» για πολλούς προορισμούς τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, αλλά θα αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για ταξίδια εκτός συνόρων, το οποίο αφορά έντονα το κομμάτι των τουριστικών γραφείων που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η ttgw για τον Θεματικό Τουρισμό που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 22-24 Οκτωβρίου και το Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο διαδικτυακά μεταφέρονται στη WTE για την σμίλευση του τουριστικού προϊόντος του μέλλοντος.

Ο Θεματικός Τουρισμός θα έχει κεντρικό ρόλο στη WTE, καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που παρέχει η χώρα ανά την επικράτεια και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι μορφές θεματικού τουρισμού που θα φιλοξενηθούν είναι:

  • City Break
  • Αθλητικός Τουρισμός
  • Γεωτουρισμός
  • Εκπαιδευτικός Τουρισμός
  • Θαλάσσιος Τουρισμός
  • Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Πολιτιστικός Τουρισμός
  • Συνεδριακός Τουρισμός
  • Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας
  • Τουρισμός Υπαίθρου
  • Υπαίθριες Δραστηριότητες
  • Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός

Οι νησιωτικοί προορισμοί θα έχουν την ευκαιρία στην WTE να γνωστοποιήσουν σε επαγγελματίες και ιδιώτες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα αξιοθέατα, τις παροχές που προσφέρουν στους ταξιδιώτες και να προβάλλουν τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντάς τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μεγάλους tour operators από 25 χώρες.

Ξεχωριστό section της WTE θα αποτελέσει η γαστρονομία, τη στιγμή που η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο διεθνές μαγειρικό στερέωμα, ενώ η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στοίχημα για πολλές περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα οι παραγωγοί θα έρθουν σε άμεση επαφή με τον τουριστικό κλάδο, πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ελληνικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ο οίνος, ο ζύθος και τα αποστάγματα θα έχουν το δικό τους αποκλειστικό section στην WTE, όπου οι παραγωγοί και οι φορείς τους θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο κοινό, αλλά και τους δρόμους του κρασιού, τα επισκέψιμα οινοποιία και ζυθοποιίες.

Για όλα τα sections της WTE θα διοργανωθούν στο περιθώριο της έκθεσης B2B συναντήσεις με tour operators και επαγγελματιών του θεματικού τουρισμού από 25 χώρες και πλέον, πέραν των επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σημαντικά συνέδρια με πολλές εκπλήξεις, λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε πως οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και τα Επιμελητήρια θα ανταποκριθούν σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Σημειώνεται πως τα συνέδρια θα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει το Mact Expo Center.

Όπως προαναφέρθηκε η WTE εκτός από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακά και στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group. Το Mact Expo Center είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απλό και φιλικό προς τον χρήστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες χρήσης των νέων τεχνολογιών. Η ψηφιακή του ισχύς μπορεί να εξυπηρετήσει παράλληλα δεκάδες χιλιάδες χρήστες, συγκεκριμένα το Digital Event Platform διαθέτει χωρητικότητα για έως και 50.000 συμμετέχοντες την ημέρα. Μπαίνοντας στο χώρο του Ψηφιακού Εκθεσιακού Κέντρου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα περίπτερα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τα συνέδρια που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης που φιλοξενείται. Στα ψηφιακά περίπτερα οι εκθέτες μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να συνομιλούν με τους επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο με σύνδεση βίντεο, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αντλούν πληροφοριακό υλικό και ψηφιακά φυλλάδια από κάθε περίπτερο που επισκέπτονται. Διαθέτουν προσαρμοζόμενο περιβάλλον για τη ενσωμάτωση λογότυπων, φίρμας και brand και διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Παράλληλα τα περίπτερα παρέχουν τη δυνατότητα για βίντεο προβολής, μέσω των οποίων εταιρείες και φορείς μπορούν να συστήνονται στους επισκέπτες. Οι εκθέτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού και να οργανώνουν Β2Β συναντήσεις, ενώ παράλληλα παρέχεται και η δυνατότητα απευθείας πωλήσεων. Τονίζεται πως και μετά το πέρας της δια ζώσης έκθεσης στο Περιστέρι τα ψηφιακά περίπτερα παραμένουν online για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος να σημειωθεί πως χάρη στη συνεργασία που έχει εξασφαλίσει η Mact Media Group με την BCI Media θα έχει πρόσβαση στην έκθεση μέσω ίντερνετ, η ομογένεια σε περισσότερες από 150 χώρες.

Info
World Tourism Expo
1-3/4
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και Mact Expo Center
2110129575
info@mact.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.