Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία στο Αιγαίο από Τουρκικά αλιευτικά

76
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Ευρωπαϊκό Λαϊκό serrespost.gr Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τους παράνομους serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
«Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία στο Αιγαίο, από Τουρκικά αλιευτικά»

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε την 11η Οκτωβρίου 2021, στο Λουξεμβούργο, στο οποίο ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός, κ. Σπήλιος Λιβανός, ενημέρωσε τους ομολόγους του, σχετικά με την παράνομη, λαθραία και άναρχη (Π.Λ.Α.) αλιεία από τουρκικά αλιευτικά, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο.

- Διαφήμιση -

Η κα Ασημακοπούλου σημειώνει στην ερώτησή της, ότι μία τέτοια δραστηριότητα πλήττει τον τομέα της αλιείας, αλλά και το φυσικό και υδάτινο περιβάλλον στο Αιγαίο. Πρόκειται, μάλιστα, για παραβίαση όχι μόνο των ελληνικών, αλλά και των ευρωπαϊκών υδάτων, η οποία προσβάλλει τις αξίες της Ένωσης και κυρίως, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την κυριαρχία των κρατών-μελών.

Επιπλέον, τόνισε πως η Π.Λ.Α. αλιεία δεν αποτελεί μόνο ένα διμερές ζήτημα, αλλά ζήτημα εφαρμογής του Κανονισμού 1005/2008 και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εν γένει.
Κατόπιν αυτών, η κα Ασημακοπούλου ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση της Π.Λ.Α. αλιείας στο Αιγαίο και την εφαρμογή του σχετικού Κανονισμού, αλλά και πώς θα διασφαλίσει ότι φαινόμενα Π.Λ.Α. αλιείας και τουρκικής παραβατικότητας, δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.