Αβραμάκης στη Βουλή: «Να πάρουν το επίδομα θέρμανσης και τα νοικοκυριά των Σερρών που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση»

76
Αβραμάκης στη Βουλή: «Να πάρουν το επίδομα serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή: «Να πάρουν το επίδομα θέρμανσης και τα νοικοκυριά των Σερρών που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση»

Στο ζήτημα της εξαίρεσης της τηλεθέρμανσης από την επιδότηση θέρμανσης επανέρχεται με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης με τη συνυπογραφή 24 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

- Διαφήμιση -

Οι Βουλευτές επανέρχονται ουσιαστικά στο ζήτημα που και πέρυσι είχε τεθεί δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον Λευτέρη Αβραμάκη (Αρ. Πρωτ. Ερώτησης 251/11.12.2020) καθώς αν και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι θα εξεταστεί η συμπερίληψη και της τηλεθέρμανσης στην επιδότηση θέρμανσης, αυτό τελικά δεν γίνεται ούτε και φέτος.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι ο Νομός Σερρών παραμένει ένας από τους φτωχότερους Νομούς της χώρας, ότι είναι ένας από τους Νομούς που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τη χειμερινή περίοδο και ότι χιλιάδες νοικοκυριά αν και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται για τη χορήγηση της επιδότησης θέρμανσης, εξαιρούνται άδικα από την προβλεπόμενη επιδότηση. Τονίζουν μάλιστα, ότι ιδίως φέτος με το κύμα ακρίβειας και τις ραγδαίες ανατιμήσεις ακόμα και των βασικών αγαθών τα νοικοκυριά αυτά που δεν λαμβάνουν καμία ενίσχυση για τη θέρμανση θα αναγκαστούν να κάνουν περικοπές και στα έξοδα θέρμανσης των σπιτιών τους.

Οι Βουλευτές τέλος αναφερόμενοι και στην απάντηση του ΥΠΟΙΚ στην προηγούμενη ερώτηση του Λευτέρη Αβράμακη, περί συνεκτίμησης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας προκειμένου να εξεταστεί τυχόν επέκταση της επιδότησης θέρμανσης και στην τηλεθέρμανση σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς της ίδιας της κυβέρνησης για βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ζητούν από τον ΥΠΟΙΚ να προβλέψει άμεσα και την επιδότηση της τηλεθέρμανσης ώστε να θεραπευτεί αυτή η αδικία σε βάρος χιλιάδων νοικοκυριών των Σερρών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.