Σέρρες – Η τοποθέτηση του Δημάρχου για το θέμα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ (Βίντεο)

478
Αναβάλλεται ο απολογισμός της Δημοτικής serrespost Σέρρες - Η τοποθέτηση του Δημάρχου serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Σέρρες – Η τοποθέτηση του Δημάρχου για το θέμα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Σερρών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, έθεσε ερώτημα προς τον Δήμαρχο για το θέμα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ και κατά πόσο είναι εφικτό να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, παρά το μεγάλο οικονομικό κενό που έχει δημιουργηθεί στην Επιχείρηση.

- Διαφήμιση -

Ο κ.Χρυσάφης στην τοποθέτησή του ανέφερε πως τα τρία τελευταία χρόνια η προσέλκυση παιδιών στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ φθίνει σημαντικά, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ. Αυτό έχει ως συνέπεια την μείωση και των εσόδων της Επιχείρησης.

Αυτή τη στιγμή για να διατηρηθεί το προσωπικό των ΚΔΑΠ ακέραιο, πρέπει ο Δήμος να επιχορηγήσει στην Επιχείρηση με 250.000 ευρώ, πράγμα που όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Δήμαρχος σημαίνει ότι θα πρέπει να στερήσει κάποια έργα ή κάποιες υπηρεσίες από τους Σερραίους πολίτες. Δεν παρέλειψε βεβαίως να τονίσει την προσφορά και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων στις Δομές, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας κλήθηκαν να εργαστούν κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η πολιτεία πέρυσι είχε ενισχύσει τα δημόσια ΚΔΑΠ. Φέτος το οικονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί είναι πολύ μεγαλύτερο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το ύψος της επιχορήγησης που θα λάβουν οι Δήμοι για τη στήριξη των ΚΔΑΠ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Χρυσάφης δήλωσε πως είναι πιθανό σήμερα Πέμπτη να ανακοινωθεί το ύψος της επιδότησης και διαβεβαίωσε τον κ.Φωτιάδη ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει το παν για να κρατήσει τις Δομές αυτές “όρθιες”.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.