Λ. Αβραμάκης στη Βουλή: «Διαιωνίζονται τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών λόγω της διαρκούς έλλειψης αναισθησιολόγων»

130
Ερώτηση Λ. Αβραμάκη στη Βουλή: «Διαιωνίζονται serrespost.gr Λευτέρης Αβραμάκης:
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Λ. Αβραμάκη στη Βουλή: «Διαιωνίζονται τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών λόγω της διαρκούς έλλειψης αναισθησιολόγων»

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Σερραίου Βουλευτή αναφέρεται:
Την ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να επιλύσει το πρόβλημα της διαρκούς έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών, καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή που συνυπογράφουν 17 ακόμα Βουλευτές, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης.

- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής επικαλούμενος καταγγελία της Ένωσης Νσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείου Σερρών, τονίζει ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς εξειδικευμένους αναισθησιολόγους. Το έγγραφο της 4η ΥΠΕ που ζητά από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Σερρών, Ξάνθης, Δράμας και Κομοτηνής να υποδείξουν ιατρούς οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση, παραδέχεται ουσιαστικά ότι τα τέσσερα αυτά Νοσοκομεία δεν μπορούν να διαχειριστούν επείγοντα περιστατικά όταν απουσιάζουν οι αναισθησιολόγοι και αυτό που προκρίνεται ως λύση είναι η εκπαίδευση ιατρών για επείγουσα διασωλήνωση και σταθεροποίηση των ασθενών ώστε να διακομιστούν σε άλλα Νοσοκομεία προκειμένου να παρασχεθούν οι αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις ανθρώπινες ζωές και τον κρίσιμο ενδεχομένως χαμένο χρόνο.

Οι Βουλευτές δεν παραλείπουν να καταγγείλουν για άλλη μια φορά το γεγονός ότι ενώ το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων ήταν γνωστό στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προϋπήρχε της πανδημίας, ο πρ Υπουργός με πολιτική του απόφαση τοποθέτησε εν ενεργεία μόνιμο αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Σερρών στη διοίκηση άλλου φορέα, στερώντας το συγκεκριμένο γιατρό από το επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου και χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να τον αντικαταστήσει.

Για μεγάλο διάστημα μέρος μόνο των αναγκών του Νοσοκομείου καλύπτεται με αποσπάσεις, θέτοντας σε αναστολή τα τακτικά χειριουργεία. Οι κάτοικοι των Σερρών βρίσκονται διαρκώς σε μια διαδικασία είτε μη εξυπηρέτησης είτε μετακίνησης σε άλλους Νομούς είτε στην προσφυγή σε ιδιωτικές κλινικές. Η δε πρόσφατη τοποθέτηση νέου αναισθησιολόγου δεν περιόρισε το πρόβλημα, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ιατρός τέθηκε σε αναστολή όντας ανεμβολίαστος.

Οι Βουλευτές ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος της έλλειψης αναισθησιολόγων και την ανάπτυξη στρατηγικών προσέλκυσης ειδικευμένων ιατρών στα περιφερειακά Νοσοκομεία μέσω κινήτρων καθώς δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι οι θέσεις δεν καλύπτονται λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Τέλος ζητούν διευκρυνίσεις για τον τρόπο εκπαίδευσης των ιατρών στην επείγουσα διασωλήνωση, τον φορέα εκπαίδευσής τους, τον χρόνο που απαιτείται ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσουν τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις καθώς και αν προκειμένου να εκπαιδευτούν θα χρειαστεί να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους, οξύνοντας το πρόβλημα των κενών οργανικών θέσεων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.