Οι 15 προϋποθέσεις για πετυχημένο φάκελο στο μέτρο Νέων Αγροτών

93
Οι 15 προϋποθέσεις για πετυχημένο φάκελο serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Οι 15 προϋποθέσεις για πετυχημένο φάκελο στο μέτρο Νέων Αγροτών

Οι νέοι αγρότες που υπέβαλαν πρώτη φορά φέτος ΟΣΔΕ υπερβαίνουν τους 34.000, εκ των οποίων τουλάχιστον 26.000 πληρούν την προβλεπόμενη Τυπική Απόδοση για την ένταξη στο Μέτρο 6.1.

- Διαφήμιση -

Οι 15 προϋποθέσεις για πετυχημένο φάκελο στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και τα πρώτα στοιχεία από το ΟΣΔΕ

Τέλη Σεπτεµβρίου, αρχές Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν οι Νέοι Αγρότες 2021 ύψους 420 εκατ. ευρώ µε τη σχετική υπουργική απόφαση να βρίσκεται προς υπογραφή, σύµφωνα µε τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος στα πλαίσια εκδήλωσης για τον πρωτογενή τοµέα κατά τη διάρκεια της ∆ΕΘ. Όπως σηµειώθηκε πάνω από 10.000 φάκελοι θα εγκριθούν, ενώ στόχος είναι οι εγκρίσεις στη φετινή πρόσκληση να έχουν ολοκληρωθεί µέχρι τον Φεβρουάριο, ώστε να µπει και το 70% του πριµ των 35.000-40.000 ευρώ. Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι µετράµε αντίστροφα για την προκήρυξη, παρουσιάζονται τα 15 βασικά σηµεία του Μέτρου µε τις προϋποθέσεις ένταξης και τις βασικές δεσµεύσεις των δικαιούχων.

1. Ηλικία, εγκατάσταση
Είναι ενήλικας και δεν έχει υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας του που εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην εκµετάλλευση κατά το δεκαοκτάµηνο που προηγείται της ηµεροµηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης και είναι µόνιµος κάτοικος σε κάποια από τις περιοχές εφαρµογής του µέτρου.

2. Σύζυγος με ΟΣΔΕ
∆εν έχει σύζυγο η οποία ή ο οποίος: α) Έχει υποβάλει δήλωση ΟΣ∆Ε το έτος 2021 ή/και β) Τα έτη 2019 ή/και 2020 έχει υποβάλλει δήλωση ΟΣ∆Ε µε τυπική απόδοση που υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα την Κρήτη και την Εύβοια και τα 10.000 ευρώ στα νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας ή/και γ) Είναι επαγγελµατίας αγρότης / αγρότισσα, βάσει βεβαίωσης του ΜΑΑΕ, ή έχει τις προϋποθέσεις για να οριστεί ως επαγγελµατίας αγρότης / αγρότισσα από το ΜΑΑΕ. Εξαιρούνται οι σύζυγοι των επαγγελµατιών αγροτών στο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.