Ερώτηση Λ.Αβραμάκη στη Βουλή: «Εργολάβοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ;»

157
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης στην ερώτηση που έκανε στη Βουλή αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΕΚΑΒ του Νομού Σερρών . Και στην άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα στο Ροδολίβος 
- Διαφήμιση -

Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή: «Εργολάβοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ;»

Την πρόθεση του ΟΑΕΔ να αναθέσει σε εργολάβους το έργο της καθαριότητας στα κτίρια του ΟΑΕΔ καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή 26 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη.

- Διαφήμιση -

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σε βάρος του οργανισμού και του δημοσίου αφού έχει αποδειχτεί ότι η ανάθεση σε εργολάβους των υπηρεσιών καθαριότητας αυξάνει το οικονομικό κόστος για το κράτος, συνεπάγεται χειρότερες υπηρεσίες καθαριότητας και ταυτόχρονα συνεπάγεται υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων, δικαιωμάτων και μικρότερους μισθούς για τους εργαζόμενους.
Αντίθετα, η συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την τακτική των συμβάσεων εργασίας μεταξύ του Οργανισμού και των εργαζομένων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, διασφάλιζουν τόσο τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και την αξιοκρατική επιλογή των φυσικών προσώπων που θα εργαστούν ενώ επέφερε και σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.

Τέλος, οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι η όλη διαδικασία που ξεκίνησε από τον Οργανισμό τον Αύγουστο είναι χρονοβόρα και ελλοχεύει ο κίνδυνος, να μείνουν χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας τα κτίρια του ΟΑΕΔ, δεδομένου ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων που απασχολούνται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της πανδημίας οι Βουλευτές ζητούν την άμεση ανανέωση των συμβάσεων ώστε να μην μείνει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας ο ΟΑΕΔ. Τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας να αναθεωρήσουν την πολιτική ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε εργολάβους, διότι η εμμονή τους σε αυτή την πολιτική συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, μικρότερους μισθούς για τους εργαζόμενους και υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.