Ο Δήμος Σερρών δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 – Βίντεο

216
Ο Δήμος Σερρών δυναμικά στην Ευρωπαϊκή serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Σερρών δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Δυναμικά παρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 θα είναι ο Δήμος Σερρών μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συμμετοχή του στη αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 στην οποία κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ όλων των Δήμων της Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, η οποία διοργανώνεται από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Διαφήμιση -

«Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί έναν από τους άξονες της στρατηγικής μας για την αλλαγή της εικόνας του Δήμου μας.
Ο άλλος βασικός άξονας είναι η βελτίωση της αστικής κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών στην πόλη μας.
Αυτό το στίγμα επιδιώκουμε να δώσουμε μέσω των καθημερινών και ποικίλων δράσεων που θα υλοποιήσουμε κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με τη διοργάνωση της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο με τη συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για δύο ώρες από τις 10:00 έως τις 12:00 στο τμήμα της οδού Φλωριά από την οδό Κ. Καραμανλή έως την οδό Υψηλάντου, καθώς και στην οδό Κ.Καραμανλή από την οδό 29ης Ιουνίου έως την οδό Φλωριά.
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Σερρών έχει ως εξής:

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε φορείς και δημότες για την παρακολούθηση της ημερίδας (20/09) με θέμα: «Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα».
Αποστολή αφίσας με το μήνυμα της ΕΕΚ 2021 σε φορείς και σχολεία

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας να ξεκινήσουν την νέα σχολική χρονιά πηγαίνοντας στο σχολείο πεζή με ποδήλατο ή ΜΜΜ. Αποστολή ερωτηματολογίων στα σχολεία.
Δράση « Καθαρά πάρκα-καθαροί δρόμοι» στην οδό Κ.Καραμανλή με τη συνδρομή εθελοντών και την βοήθεια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2020
Προβολή των εργασιών:
Κατασκευή ραμπών για την διευκόλυνση των πεζών σε υφιστάμενες διαβάσεις.
Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων, διαμόρφωση νησίδων για τη διευκόλυνση της μετακίνησης πεζή.
Στο Portal του Δήμου μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου θα αναρτηθούν φωτογραφίες από τις παραπάνω εργασίες που συμβάλλουν στην προαγωγή της μετακίνησης πεζή.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Προβολή των εργασιών:
Εγκατάσταση βοηθητικών διατάξεων (μάτια γάτας, ακουστικές λωρίδες κ.α.) κοντά σε διαβάσεις πεζών, για την ασφαλέστερη μετακίνηση πεζών.
Στο Portal του Δήμου μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, θα αναρτηθούν φωτογραφίες από τις παραπάνω εργασίες που συμβάλλουν στην προαγωγή της μετακίνησης πεζή και συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα: «Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα». Εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου παρουσιάζουν θέματα σχετικά με το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας όπως:
– η επίδραση της οδικής κυκλοφορία στα επίπεδα της αέριας ρύπανσης,
-το νέο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη μικροκινητικότητα,
-τη συσχέτιση της ψυχικής και πνευματικής υγείας με το περιβάλλον και τις μετακινήσεις.
Επιπλέον ο ανάδοχος και σύμβουλος του προγράμματος space4people θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την εφαρμογή μιας δράσης μικρής κλίμακας στο πλαίσιο του παραπάνω έργου.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου
Ανοιχτή πρόσκληση σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, μένουμε υγιείς”. Πρόσκληση μέσω του Portal του Δήμου, των social media του Δήμου, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και του space4people, με σκοπό την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σε διαγωνισμό φωτογραφίας βασισμένο στο θέμα της φετινής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους υπηρεσιών του Δήμου. Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης και απονομή αναμνηστικού δώρου.
Ανοιχτή πρόσκληση σε συλλόγους, δημότες, μαθητές, φοιτητές να έρθουν ποδηλατώντας στην οδό Κ.Καραμανλή, στις 22/09 και να συμμετέχουν στην Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου – Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο
Διοργάνωση Info day με ανοιχτή εκδήλωση στην οδό Καραμανλή, με σκοπό την ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας και την παρουσίαση του προγράμματος space4people στο κοινό. Ο ανάδοχος του έργου θα παρουσιάσει τις δράσεις της τοπικής ομάδας στήριξης και θα ζητήσει από το κοινό να πάρει μέρος ενεργά σε αυτές.
Συμπλήρωση ερωτηματολογίων σχετικά με την επιλογή πιλοτικής εφαρμογής μικρής κλίμακας στην οδό Καραμανλή με σκοπό την διευκόλυνση των μετακινήσεων. Η δράση θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 14:00.
Διοργάνωση της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο με αποκλεισμό της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Δ. Φλωριά, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών. Θα αποκλειστεί συμβολικά η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 10:00 έως τις 12:00 στο τμήμα της οδού Φλωριά από την οδό Καραμανλή έως την οδό Υψηλάντου. Επίσης θα αποκλειστεί η κυκλοφορία και στην οδό Κ.Καραμανλή από την οδό 29ης Ιουνίου έως την οδό Φλωριά.
Στις δράσεις της ημέρας θα συμμετέχουν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες όπως, το ΔΙΠΑΕ τμήμα Σερρών, παρουσιάζοντας τη μονάδα προσβασιμότητας, το ΚΤΕΑΛ Σερρών, προωθώντας το μήνυμα της ασφαλούς μετακίνησης στην εποχή της πανδημίας στοχεύοντας στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης θα συμμετέχουν το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Διεύθυνση τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, το Ειδικό Σχολείο Σερρών, ποδηλατικοί Σύλλογοι κ.α.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.