Σωκράτης Κοτζάογλου για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – Βίντεο

251
Σωκράτης Κοτζάογλου για την Ημέρα Εθνικής serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Σωκράτης Κοτζάογλου για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

- Διαφήμιση -

Η Γενοκτονία των Ελλήνων είναι η σκόπιμη και συστηματική εξόντωση, μέχρι το 1923, των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας (κυρίως της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας), αρχής γενομένης με τη Σφαγή του Οικονομείου στις 25 Ιανουαρίου 1913, από τους μηχανισμούς της οθωμανικής κυβέρνησης των εθνικιστών Νεότουρκων και του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος του Μουσταφά Κεμάλ. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Στο serrespost.gr μίλησε για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών “Ο Άγιος Πολύκαρπος” Σωκράτης Κοτζάογλου.

Σωκράτης Κοτζάογλου για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας:

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
– Γενικός σημαιοστολισμός
Θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ. κ’ Ν.Π.Ι.Δ.
καταστήματα από την 8η πρωινή της 19ης Σεπτεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου ημέρα εθνικής μνήμης.
-Θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια Κτίρια και το Δημοτικό Κατάστημα κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

ΩΡΑ 10.00 – Θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ.
Ταξιαρχών.

– Ομιλία με τίτλο: «To Mωσαϊκό μιας Γενοκτονίας» από την κυρία Ολυμπία Παχαδίρογλου, Φιλόλογο-Υποδιευθύντρια του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών-μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Αγιος Πολύκαρπος»

ΩΡΑ 10.30 – Μετάβαση στον ανδριάντα του Ιερομάρτυρος Aγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας. Κατάθεση στεφάνων.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.