Το ελληνικό μπάσκετ γύρισε σελίδα: Η «δύσκολη αποστολή» του Λιόλιου και το νέο ΔΣ της ΕΟΚ

ελληνικό μπάσκετ
- Διαφήμιση -

Ποιος ειναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης – Ο πρώτος σε ψήφους, η πρώτη γυναίκα στο ΔΣ της ΕΟΚ και τα συγχαρητήρια απο ΕΣΑΚΕ και Παπανικολάου.

Αρχή μίας νέας εποχής για το ελληνικό μπάσκετ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απο χθες έχει νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο και ένα συντριπτικά ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο έπειτα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το 97% των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα Πατρών παίρνει τα σκήπτρα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, συγκεντρώνοντας πάνω από το 50% των ψήφων και συγκεκριμένα 335.

- Διαφήμιση -

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχωρεί και επισήμως από τη θέση στην οποία βρισκόταν για δεκαετίες αφού βάσει του νέου αθλητικού νόμου δεν είχε τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα λόγω ηλικίας, δίνοντας τη θέση του στον διοικητικό ηγέτη του Προμηθέα Πατρών και επικεφαλής της παράταξης «Δώσε Πάσα» που αναλαμβάνει πλέον το δύσκολο έργο να κουμαντάρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, συγκεντρώνοντας ποσοστό πλειοψηφίας!

Πρώτος σε ψήφους βγήκε ο Δήμος Ντικούδης με 317 ενώ ο η Άννυ Κωνσταντινίδου, η οποία συγκέντρωσε 281 ψήφους, έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Ο «θηλυκός Γκάλης» γιγάντωσε τον θρύλο της με τη μεγάλη ομάδα του Σπόρτιγκ όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1983-93, κατακτώντας 10 πρωταθλήματα Ελλάδας, συμμετέχοντας σε δυο ευρωπαϊκά Final 4 και μετρώντας πολλές ατομικές διακρίσεις, παίζοντας παράλληλα για 17 χρόνια στην Εθνική Γυναικών.

Από κει και πέρα, ο Βαγγέλης Λιόλιος θα είναι και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου βγάζει 14 συμβούλους (σ.σ. 13 και τον εαυτό του) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ και παίρνει αυτοδυναμία με 335 ψήφους, ήτοι το 54.8%. Όσον αφορά την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ», συγκέντρωσε 185 ψήφους (30.2%) και βγάζει ως συμβούλους τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Φάνη Χριστοδούλου. Η παράταξη του Άγγελου Παπανικολάου μάζεψε 90 ψήφους και μένει εκτός Δ.Σ. με 14.7%. Σε αυτό θα βρίσκεται ο Τάσος Δελημπαλταδάκης ως ανεξάρτητος.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ

1. Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος)
2. Παναγιώτης Φασούλας
3. Δήμος Ντικούδης (Λιόλιος) – 317 ψήφοι
4. Βασίλης Ντάκουρης (Λιόλιος) – 302 ψήφοι
5. Άννυ Κωνσταντινίδου (Λιόλιος) – 281 ψήφοι
6. Ευθύμης Ρεντζιάς (Φασούλας) – 263 ψήφοι
7. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (Λιόλιος) – 260 ψήφοι
8. Γιάννης Ηλιόπουλος (Λιόλιος) – 239 ψήφοι
9. Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας (Λιόλιος) – 222 ψήφοι
10. Νίκος Ζεϊμπέκης (Λιόλιος) – 221 ψήφοι
11. Χρήστος Βασιλειάδης (Λιόλιος) – 215 ψήφοι
12. Φάνης Χριστοδούλου (Φασούλας) – 215 ψήφοι
13. Τρύφωνας Δίτσιος (Λιόλιος) – 211 ψήφοι
14. Λάμπρος Τάκης (Λιόλιος) – 209 ψήφοι
15. Τάσος Δελημπαλταδάκης (Ανεξάρτητος) – 198 ψήφοι
16. Νίκος Νικολόπουλος (Λιόλιος) – 197 ψήφοι
17. Δημήτρης Ευαγγέλου (Λιόλιος) – 191 ψήφοι
18. Γιάννης Πεταλωτής (Λιόλιος) – 178 ψήφοι
19. ΕΣΑΚΕ
20. ΕΣΑΚΕ
21. ΕΣΑΚΕ
22. ΣΕΠΚ
23. ΠΣΑΚ

Ποιος ειναι ο Βαγγέλης Λιολιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΜΒΑ) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει εξασκήσει την Παιδιατρική για 13 χρόνια και ως παιδίατρος έχει συγγράψει και παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Ιατρικής, με έμφαση στην Παιδοπνευμονολογία.

Το 1999 ιδρύει την εταιρία Coffee Island. Στα 21 αυτά χρόνια, η εταιρία ακολουθεί συνεχή αναπτυξιακή πορεία, όντας σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης στην Ελλάδα και η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με 427 καταστήματα συνολικά. Το 2019, η Coffee Island αναδεικνύεται για 3η φορά ως «Η καλύτερη αλυσίδα καφέ» στη Ν. Ευρώπη ενώ, οι Financial Times την κατατάσσουν στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη.

Το 2004, ύστερα από μακρόχρονη ερασιτεχνική ενασχόληση με τον αθλητισμό, αναλαμβάνει πρόεδρος του ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ομάδα της οποίας υπήρξε και αθλητής (1987-1991). Από το 2012 (τοπικά πρωταθλήματα) μέχρι το 2016 καταγράφει κάθε χρόνο ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας σήμερα να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ. Το 2018, ο Προμηθέας Πατρών γίνεται η 1η επαρχιακή ομάδα που συμμετέχει στους τελικούς της A1. Το 2019, καταγράφει υψηλότερες επιδόσεις έχοντας ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παπανικολάου: «Ο Λιόλιος θα φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή στην ΕΟΚ»

Ο Άγγελος Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε εκτός από το Δ.Σ. της ΕΟΚ, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιο, υπενθυμίζοντας πως κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την αλλαγή σελίδας.

«Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τον κ. Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της Ε.Ο.Κ. Είμαι πεπεισμένος ότι με το πλάνο και τον ενθουσιασμό που δείχνει να έχει, θα φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που του ανέθεσε η πλειοψηφία των ερασιτεχνών παραγόντων.

Παράλληλα, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια τόσο στα νέα μέλη του ΔΣ όσο και σε όλους όσοι θέλησαν να αναμιχθούν ενεργά, καταθέτοντας υποψηφιότητα, αλλά δεν τα κατάφεραν, προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ελληνικού Μπάσκετ.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να επισημάνω ότι παρά το γεγονός ότι δεν εκλέχθηκα στο νέο ΔΣ, παραμένω στις «επάλξεις», με στόχο να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξουν και οι συνεργάτες, συνοδοιπόροι και φίλοι αυτής της προσπάθειας. Όπως άλλωστε έχω πει, κανείς δεν περισσεύει στην αλλαγή σελίδας στην Ε.Ο.Κ.»

ΕΣΑΚΕ: Το ελληνικό μπάσκετ γυρίζει σελίδα

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Basket League συνεχάρη τον νέο πρόεδρο και δεν παρέλειψε και τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο για τη μακρόχρονη προσφορά του στο μπάσκετ, επισημαίνοντας πάντως ότι το άθλημα άλλαξε πλέον σελίδα.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν και εύχονται καλή επιτυχία στο έργο τους στον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ευάγγελο Λιόλιο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ που αναδείχθηκαν από τις σημερινές (12/9) εκλογές.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος ευχαριστούν για την πολύτιμη προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ και για τη συνεργασία τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ.

Το ελληνικό μπάσκετ γυρίζει σελίδα και ευχόμαστε να έχουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.