Ποιες 3 ευρωπαϊκές χώρες είναι οι πιο ασφαλείς για ταξίδι αυτή την εποχή;

χώρες
- Διαφήμιση -

Σας δελεάζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη αυτή την εποχή; Αν ναι, ενημερωθείτε για το ποιες χώρες είναι αυτή τη στιγμή πιο ασφαλείς, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Αν και τα πρόσφατα δεδομένα όσον αφορά την κατάσταση της πανδημίας σε χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι και τόσο καλά σύμφωνα με το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), με τη μετάλλαξη να συνεχίζει να διασπείρεται, κάποιες συγκεκριμένες περιοχές φανερώνουν μια βελτίωση σε σχέση με την αρχή του Αυγούστου.

- Διαφήμιση -

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το ECDC στις 9 Σεπτεμβρίου, μόνο οι παρακάτω 3 χώρες και 4 περιοχές είναι πιο ασφαλείς για ταξίδι, καθώς εκεί έχουν ανιχνευτεί λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, που σημαίνει ότι ανήκουν στην πράσινη κατηγορία. Πρόκειται για την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, την περιοχή Aosta της Ιταλίας, την Τρανσυλβανία της Ρουμανίας και τις περιοχές Prešov και Košice της Κροατίας. Κατ’ επέκταση, οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες και περιοχές δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς αν πρόκειται να ταξιδέψουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης –αν και εξαρτάται από την κάθε χώρα, τι κανονισμούς θα επιβάλλει.

Από την άλλη, οι περισσότερες περιοχές έχουν μπει στην πορτοκαλί κατηγορία σε σχέση με τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας, αφού η κατάσταση της πανδημίας παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση. Η Σουηδία είναι, για παράδειγμα, μια από τις χώρες που ήταν κυρίως κόκκινη το προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον μπήκε στην πορτοκαλί ζώνη, αφού παρουσίασε λιγότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της 9ης Σεπτεμβρίου, οι παρακάτω χώρες ανήκουν πλέον στην πορτοκαλί ζώνη:

Κανάρια Νησιά
Δανία
Φινλανδία
Λετονία
Μαδέρα
Μάλτα
Σουηδία
Μισή Ιταλία
Μισή Νορβηγία
Περιοχές Αυστρίας: Carinthia, Styria, Κάτω Αυστρία, Burgenland, Tyrol
Περιοχές Γαλλίας: Νορμανδία, Περιοχή του Λίγηρα, Centre-Val de Loire
Περιοχή Ισπανίας: Asturias
Ρουμανία εκτός Τρανσυλβανίας

Το ταξίδι προς και από σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες και περιοχές δεν αποθαρρύνεται, αν και οι ανεμβολιάστοι πολίτες και όσοι δεν έχουν αναρρώσει πλήρως θα υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς εισόδου. Οι εμβολιασμένοι μπορεί να χρειαστεί να κάνουν τεστ, αναλόγως με τους κανονισμούς της κάθε χώρας.

Όσον αφορά τις χώρες και περιοχές «στα κόκκινα» το ECDC αναφέρει ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηροί κανόνες, καθώς παρουσιάζουν περισσότερα από 200 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Στις χώρες αυτές ανήκει η Ελλάδα, η Βουλγαρία, το Λιχτενστάιν, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Κύπρος, η Σλοβενία και περιοχές της Νορβηγίας.

Οι συστάσεις προς τα κράτη-μέλη είναι τεστ πριν την αναχώρηση και απομόνωση κατά την άφιξη στις παραπάνω χώρες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.