ΠΚΜ – Πρόσκληση για συμμετοχή στις εκθέσεις “MEAT AND GRILL DAYS”, “DAIRY EXPO” και “FROZEN FOOD”

ΠΚΜ - Πρόσκληση για συμμετοχή στις serrespost.gr
- Διαφήμιση -

ΠΚΜ – Πρόσκληση για συμμετοχή στις εκθέσεις “MEAT AND GRILL DAYS”, “DAIRY EXPO” και “FROZEN FOOD”

2-4 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

- Διαφήμιση -

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες προβολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής συμμετέχοντας σε τρεις (3) παράλληλες Διεθνείς Εκθέσεις : την 7η διοργάνωση της έκθεσης για το κρέας και τα προϊόντα του με τίτλο “MEAT & GRILL DAYS 2021”, την 6η διοργάνωση της έκθεσης για τη γαλακτοκομία και τυροκομία με τίτλο “DAIRY EXPO 2021” και την 5η διοργάνωση της έκθεσης για τα κατεψυγμένα τρόφιμα, την “FROZEN FOOD 2021”, που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο “ΑΤΗΕNS METROPOLITAN EXPO” στην Αθήνα, στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στις συγκεκριμένες διοργανώσεις προσφέροντας την ευκαιρία σε παραγωγούς του τόπου να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η προώθηση προς την ελληνική και διεθνή αγορά των προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στους συγκεκριμένους κλάδους, η ενίσχυση της εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η τελευταία διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου 2018, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 15.000 επαγγελματίες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και 220 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στην Αθήνα κατά το τριήμερο της έκθεσης. Για τη διοργάνωση του 2021 οι προβλέψεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμάται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 250 εταιρείες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα με τις τρεις διοργανώσεις, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων όπως γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί, σεμινάρια, ημερίδες, επιδείξεις τεμαχισμού κρέατος και παραγωγής τυριού κ.ά., οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στις εκθέσεις και ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους επισκέπτες. Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι το τριπλό αυτό εκθεσιακό γεγονός πραγματοποιείται με την υποστήριξη όλων των επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του γάλακτος και της αγροδιατροφής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:
Προϊόντα κρέατος (μπιφτέκια, σουβλάκια, γύρος, κ.λπ.), λουκάνικα, πουλερικά, αλλαντικά, ελληνικές φάρμες, σφαγεία εμπορίας κρέατος, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια, gourmet delicatessen, κατεψυγμένα τρόφιμα (λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ζύμης, θαλασσινά κ.ά.) καθώς και γενικά προϊόντα αγροδιατροφής.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις εταιρίες παραγωγής και διακίνησης των συγκεκριμένων προϊόντων, είναι η καλύτερη δυνατή προβολή των τοπικών προϊόντων που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας και μέσα από στοχευμένες δράσεις, θα αναδειχθεί η υψηλή ποιότητα και η μοναδικότητα της παραγωγής της περιοχής ενώ θα πραγματοποιηθούν δυναμικές ενέργειες και επαγγελματικές συναντήσεις για την προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση χώρου 240 τ.μ., με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας. Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται οι εξής υπηρεσίες:

– Ενοίκιο Χώρου

– Κατασκευή περιπτέρου με εξοπλισμό (πάγκος, τραπέζι, καρέκλες, ράφια) σε επαρκή αριθμό που να καλύπτει τις ανάγκες των εκθετών της Περιφέρειας

– Διαχωριστικά πάνελ ανά εκθέτη σε διχρωμία

– Φωτισμός και παροχή ρεύματος στα περίπτερα

– Επιγραφή με επωνυμία εκθέτη/ εκτύπωση λογοτύπου/ εκτύπωση αφίσας 1μ. Χ 2,5 μ.

– Σήμανση περιπτέρου με τα διακριτικά της περιφέρειας και του παραγωγού

– Αποθήκη ατομική 3 τ.μ. ανά εκθέτη

– Διαμόρφωση περιπτέρου της γραμματείας της περιφέρειας

– 100 δωρεάν προσκλήσεις ανά εκθέτη

– Εγγραφή στον κατάλογο εκθετών και στην ψηφιακή έκθεση

– Καινούρια μοκέτα χρώματος μπλε (ή όποιο άλλο χρώμα υποδείξει η αναθέτουσα αρχή)

– Parking εκθετών

– Καθημερινός καθαρισμός περιπτέρου

– Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις

– Συνεργείο παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων

– Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών για την επίσκεψη στο περίπτερο της ΠΚΜ με οργάνωση προκαθορισμένων Β2Β συναντήσεων

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ,

– Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε δράσεις με την Περιφέρεια.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΑΤΗΕNS METROPOLITAN EXPO κατά τη διάρκεια προετοιμασίας, λειτουργίας και αποξήλωσης της έκθεσης, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με COVID-19 θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης αντίστοιχα.

– Οι μη εμβολιασμένοι για τον COVID-19 θα πρέπει να υπόκεινται στο καθεστώς testing και θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαιώσεις rapid test ή PCR (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη)

– Οι προσερχόμενοι στο εκθεσιακό κέντρο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στις τρεις (3) παράλληλες εκθέσεις, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ.(σε ξεχωριστό stand περίπου 12 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.

Για το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ πατήστε ΕΔΩ

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων καλέστε στα τηλέφωνα 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.