Τελευταίες οδηγίες προετοιμασίας για την προκήρυξη των Νέων Αγροτών που έρχεται τέλος Σεπτεμβρίου

Τελευταίες οδηγίες προετοιμασίας για την serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Τελευταίες οδηγίες προετοιμασίας για την προκήρυξη των Νέων Αγροτών που έρχεται τέλος Σεπτεμβρίου

Ζορίζονται σιγά-σιγά όσοι επένδυσαν ήδη κάποια λεφτά για να μπουν στο πρόγραμμα αναμένοντας την πρόσκληση, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις για Τυπική Απόδοση και ανεργία.

- Διαφήμιση -

Τέλη Σεπτεµβρίου µε αρχές Οκτωβρίου εκτιµούν οι µελετητές ότι θα βγει τελικά στον αέρα η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες, µε τα έξοδα πάντως ήδη να τρέχουν για όσους έχουν ξεκινήσει ήδη τις επενδύσεις (αγορά ζωικού κεφαλαίου, εκτάσεων κ.λπ) ώστε να µπουν στο πρόγραµµα όταν αυτό ανοίξει. Ωστόσο, εκτιµάται ότι η πρώτη δόση πληρωµής (24.500-28.000 ευρώ) θα µπει στους λογαριασµούς των δικαιούχων αρκετά αργότερα, και συγκεκριµένα την Άνοιξη ή ακόµα και αρχές του καλοκαιριού του 2022.

Το γεγονός αυτό µοιάζει να ζορίζει σιγά-σιγά εκείνους που έβαλαν κάποια λεφτά για να µπουν στο πρόγραµµα, µε την ελπίδα ότι θα τα καλύψουν µε το που µπει το πριµ, την ώρα που και οι τράπεζες, αν δεν δουν το χαρτί ένταξης στο πρόγραµµα του νέου αγρότη, δεν προχωράνε σε χρηµατοδοτήσεις. Βέβαια να σηµειωθεί εδώ πως η ταχύτητα των διαδικασιών ένταξης στο πρόγραµµα και τελικά και της πληρωµής εξαρτάται κυρίως από τις περιφερειακές αρχές και τη στελέχωσή τους, αλλά και τον αριθµό των φακέλων που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Τελευταίες οδηγίες προετοιμασίας για την προκήρυξη των Νέων Αγροτών που έρχεται τέλος Σεπτεμβρίου

Από εκεί και πέρα, µε τις προδηµοσιεύσεις (βαθµολογίας, προκήρυξης) να έχουν βγει στη δηµοσιότητα από τον περασµένο Απρίλιο, αναµένονται επιπλέον διευκρινίσεις για να «κλειδώσουν» οι ενδιαφερόµενοι όχι µόνο την τελική τους µοριοδότηση αλλά και το αν τελικά είναι δικαιούχοι. Μία τέτοια περίπτωση για παράδειγµα είναι οι µεταπτυχιακοί φοιτητές. Με βάση παλαιότερη διευκρινιστική εγκύκλιο των διαχειριστικών αρχών η φοίτηση σε µεταπτυχιακά προγράµµατα δεν είναι λόγος αποκλεισµού και ως εκ τούτου, µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα. Μένει να φανεί αν θα ισχύσει η παραπάνω διευκρίνιση και στο νέο πρόγραµµα. Παράλληλα, βάσει παλαιότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, επιτρεπόταν στον δικαιούχο να δηλώνει αγροτεµάχια και σε γειτονικούς νοµούς, κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί για την ερχόµενη πρόσκληση…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.