Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εκδήλωση – άσκηση του έργου HELP στην Καστανούσσα

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εκδήλωση – άσκηση του έργου HELP στην Καστανούσσα serrespost.gr
- Διαφήμιση -

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εκδήλωση – άσκηση του έργου HELP στην Καστανούσσα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Καστανούσσας του Δήμου Σιντικής Σερρών το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 η διήμερη πιλοτική εκδήλωση – άσκηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του έργου HELP.

- Διαφήμιση -

Το έργο HELP χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020» και υλοποιείται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), το Center for Development of the South – East Region, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-ΕΟΔ και το Crisis Management Center-CMC.
Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εκδήλωση – άσκηση του έργου HELP στην Καστανούσσα serrespost.grΣύμφωνα με το σενάριο της διασυνοριακής άσκησης, πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στη Στρούμνιτσα της γειτονικής χώρας, έχει επεκταθεί στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πληροφορία για τρεις αγνοούμενους ορειβάτες. Μέλη της ΕΟΔ καλούνται να επιχειρήσουν στην πυρκαγιά και να ξεκινήσουν έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης πιλοτικής εκδήλωσης δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά τα κοντέινερ που αποτελούν το ολοκληρωμένο κέντρο επιχειρήσεων που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου HELP για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Το πρώτο από αυτά (C4i) χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των τηλεπικοινωνιών και τη διαχείριση των διασωστών στο πεδίο, ενώ το δεύτερο (MED) για την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας σε τραυματίες. Ακόμα, στα πλαίσια του έργου, υπάρχουν 2 φουσκωτές σκηνές για τη διαλογή και νοσηλεία ασθενών, μία από τις οποίες χρησιμοποιήθηκε, παράλληλα με τα κοντέινερ, στην πιλοτική εκδήλωση για την νοσηλεία των αγνοούμενων ορειβατών. Το έργο HELP στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων υπηρεσιών στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εκδήλωση – άσκηση του έργου HELP στην Καστανούσσα serrespost.grΗ πιλοτική διασυνοριακή άσκηση διεξήχθη από την πλευρά της Ελλάδας στην περιοχή της Καστανούσσας του Δήμου Σιντικής Σερρών, το διήμερο Παρασκευή, 3 και Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Το έργο HELP συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.