Άθροισμα βασικής ενίσχυσης και δράσεων για πρασίνισμα δίνουν ανά κατηγορία 23, 35 και 42 ευρώ δικαίωμα

65
Άθροισμα βασικής ενίσχυσης και δράσεων serrespost.gr Σχέδια βιολογική Μικροδάνεια Θεσσαλία Βελτίωσης Ενημέρωση Συναντήσεις Επενδύσεις Προστασίας
- Διαφήμιση -

Άθροισμα βασικής ενίσχυσης και δράσεων για πρασίνισμα δίνουν ανά κατηγορία 23, 35 και 42 ευρώ δικαίωμα.

Νέο πρασίνισμα και βασική ενίσχυση αθροίζονται σε στρεμματική επιδότηση 23 ευρώ για τα βοσκοτόπια, 35 ευρώ στις αροτραίες και 42 ευρώ για τις δενδρώδεις έως το 2026.

- Διαφήμιση -

Στα 15 ευρώ το στρέµµα για τις δενδρώδεις, 12 ευρώ για τις αροτραίες και 8 ευρώ για τα βοσκοτόπια, αντιστοιχούν κατά µέσο όρο τα ποσά ενίσχυσης που θα µπορούν να συµπληρώνουν ετησίως τη βασική τους ενίσχυση οι αγρότες µέσω των δράσεων του νέου πρασινίσµατος την περίοδο 2023-2026.

Μάλιστα, τα παραπάνω ποσά προκύπτουν λαµβάνοντας υπόψη τον αριθµό δικαιωµάτων του 2020 (βλ. πίνακα). Εντούτοις, καθώς στις δράσεις του νέου πρασινίσµατος θα µπορούν να ενταχθούν όλα τα επιλέξιµα στρέµµατα και όχι µόνο αυτά που ενεργοποιούν ταυτόχρονα δικαιώµατα, το ποσό ενίσχυσης που αντιστοιχεί ανά αγρονοµική περιφέρεια ίσως να είναι χαµηλότερο.

Άθροισμα βασικής ενίσχυσης και δράσεων για πρασίνισμα δίνουν ανά κατηγορία 23, 35 και 42 ευρώ δικαίωμα

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, αυτή τη στιγµή εξετάζονται 7 δράσεις για ένταξη στο καθεστώς του νέου πρασινίσµατος. Όλες οι πρακτικές θα είναι ετήσιες, πράγµα που σηµαίνει ότι επειδή µία χρονιά ένας αγρότης για παράδειγµα λάµβανε ενίσχυση για αµειψισπορά, δεν θα δικαιούται αυτόµατα το ίδιο πριµ και την επόµενη. Επίσης, οι πρακτικές θα έχουν αντισταθµιστική πληρωµή µε στόχο την κάλυψη στο µέτρο του δυνατού, ανάλογα µε τη διαθεσιµότητα του προϋπολογισµού, την απώλεια κέρδους και το κόστος που προκύπτει από την έναρξή τους. Αυτό πολύ απλά σηµαίνει, ότι θα αποζηµιώνονται ετησίως µόνο τα στρέµµατα που συµµετέχουν στη δράση και όχι ολόκληρο το αγροτεµάχιο. ∆ικαίωµα συµµετοχής στις δράσεις θα έχουν µόνο όσοι οριστούν «ενεργοί αγρότες».

Ο τελικός λογαριασµός για την ενιαία ενίσχυση έως το 2026
Βοσκοτόπια: Σήµερα λαµβάνουν κατά µέσο όροι οι κτηνοτρόφοι 30 ευρώ το στρέµµα βασική συν πρασίνισµα. Στη νέα ΚΑΠ το ποσό θα διαµορφώνεται έως το 2026 περί τα 23 ευρώ το στρέµµα (15 ευρώ βασική ενίσχυση συν 8 ευρώ το στρέµµα από το νέο πρασίνισµα). Οι µικρότερες εκµεταλλεύσεις κάτω των 120 στρεµµάτων…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.