Οι ομορφιές της Μεσσηνίας μέσα από 20 φωτογραφίες

Μεσσηνίας
- Διαφήμιση -

Τα νησιά έχουν την τιμητική τους πάντα την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα, αλλά όποιος δώσει μια ευκαιρία και στο ηπειρωτικό της κομμάτι, όχι μόνο δεν απογοητεύεται, αλλά ανακαλύπτει μια πανέμορφη και διαφορετική πλευρά της, που ίσως να την εξυψώνει ακόμη περισσότερο. Η Μεσσηνία σίγουρα ανήκει σε αυτό το κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας και όσοι την επέλεξαν για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σίγουρα βγήκαν κερδισμένοι.

Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, η Μεσσηνία δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, τα σύνορά της, με τον ποταμό Νέδα και τα Αρκαδικά Όρη στα βόρεια, τον Ταΰγετο στα ανατολικά, τον Μεσσηνιακό Κόλπο στα νότια και το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά, τότε καταλαβαίνουμε ότι περιβάλλεται και περιλαμβάνει άπειρες ομορφιές. Από τη λίμνη της Γιάλοβας, μέχρι τη Βοϊδοκοιλιά κι από το Πολυλίμνιο, μέχρι τα Φιλιατρά και την Κεφαλόβρυση, η Μεσσηνία είναι μια πλούσια σε φυσικό πλούτο περιοχή, με υπέροχες παραλίες, όμορφα χωριά, πολυτέλεια, αλλά και απλότητα και με νόστιμα τοπικά προϊόντα, που μπορεί να χαρίσει αξέχαστες διακοπές και περιπέτειες στους επισκέπτες της.

- Διαφήμιση -

Το Πολυλίμνιο, κοντά στο χωριό Χαραυγή, που αποτελεί ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες που λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες, σε ένα μαγευτικό θέαμα. Εκεί θα δείτε 15 μικρές λίμνες σε διαδρομή συνολικά 3 χιλιομέτρων, αλλά και ο καταρράκτης της Κάδης.

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, βόρεια της Πύλου, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή μεγάλου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μπάνιο στη Βοϊδοκοιλιά με τον ήλιο να δύει.

Στην παραλία του Λαγκουβάρδου, για σερφ και χαλάρωση ανάμεσα στα καταφύγια της χελώνας καρέτα καρέτα.


Πετροχώρι beach
. Από τις πιο όμορφες παραλίες.

Ο κεντρικός δρόμος στα Φιλιατρά θυμίζει κάτι από Μέμφις.

Το όμορφο χωριό Κεφαλόβρυση με τα πέτρινα αρχοντικά και την όμορφη πλατεία με τον πλάτανο.

Αγροτικό τοπίο στη Μεσσηνία.

Βόλτα στις ελιές της Κυπαρισσίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.