Απάντηση Χατζηβασιλείου στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ κατά του επιτελικού κράτους

- Διαφήμιση -

Απάντηση Χατζηβασιλείου στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ κατά του επιτελικού κράτους: «Ας μην ακυρώνουμε την δουλειά ανθρώπων που φέρνουν αποτέλεσμα – Όλοι θυμόμαστε φαιδρά πρόσωπα που κατείχαν επιτελικές θέσεις σε προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς να καταφέρουν τίποτα»

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το επιτελικό κράτος απάντησε στην τηλεόραση του OPEN ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι, αυτήν την στιγμή, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχασαν το βιός τους, ενώ τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη των πυρόπληκτων, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές.

Για την έγκαιρη και με σχέδιο αντίδραση της κυβέρνησης, ο βουλευτής ανέφερε ότι ο αγώνας συνεχίζεται σε τρία μέτωπα: στο πεδίο της φωτιάς, την αποκατάσταση των ζημιών και την στήριξη των πυρόπληκτων, με την ταχύτατη δημιουργία της πλατφόρμας ΑΡΩΓΗ και τις πρώτες πληρωμές να ξεκινούν σήμερα. Σημείωσε, επίσης, ότι έχει ήδη συσταθεί η επιτροπή ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν. Πρόσθεσε ότι μεταξύ των επιπλέον μέτρων περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ, η διαγραφή οφειλών ΔΕΗ, η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ κλπ.

Ερωτηθείς για την φωτιά στα Βίλια, ο κ. Χατζηβασιλείου θύμισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με 29 εναέρια μέσα και πάνω από 400 πυροσβέστες, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή. Όλο αυτό το διάστημα, τα στελέχη της πυροσβεστικής έκαναν τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές για την χώρα φαινόμενο: τις πυρκαγιές μεγάλου μεγέθους, τις λεγόμενες «μεγαφωτιές», που ενισχύονται από τον καύσωνα και την παρατεταμένη ξηρασία. «Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρήθηκε μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία με χειρότερα αποτελέσματα. Η νέα κατάσταση απαιτεί ανασχεδιασμό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ήδη αναδείξει ως προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Επιπλέον, ο Σερραίος βουλευτής απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, τόνισε την σπουδαιότητα της κουλτούρας των εκκενώσεων, που έσωσε ανθρώπινες ζωές, σε αντίθεση με το παρελθόν, με την χώρα να έχει θρηνήσει πολλά θύματα. Υπεραμύνθηκε του επιτελικού κράτους, εξηγώντας ότι σε αυτό οφείλεται η εξασφάλιση των αυξημένων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπονται 11 δισ. για πράσινες δράσεις, ο υποδειγματικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και η άψογη οργάνωση των εμβολιασμών σε όλη την επικράτεια».

«Ας μην ακυρώνουμε την δουλειά ανθρώπων που φέρνουν αποτέλεσμα. Και ας μην ξεχνάμε τα φαιδρά πρόσωπα που κατείχαν στο παρελθόν επιτελικές θέσεις σε προηγούμενες κυβερνήσεις», ήταν η αιχμή του βουλευτή Σερρών προς την αντιπολίτευση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.