Ο Κώστας Μπούμπας στη Βουλή για το κλείσιμο της Πειραιώς στο Δήμο Αμφίπολης

161
Ομιλία Κώστα Μπούμπα serrespost
- Διαφήμιση -

Ομιλία του Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα στη Βουλή, για το κλείσιμο της Πειραιώς στο Δήμο Αμφίπολης, με θέμα:
«Όχι στο κλείσιμο του μοναδικού καταστήματος τράπεζας του Δήμου Αμφίπολης»

Στην ομιλία του ο κ.Μπούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υφυπουργό τόνισε: “Κι εσείς έχετε μία πολύ μεγάλη επιστημονική κατάρτιση, σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, με αρκετές γνώσεις. Μπαίνει όμως ένα ερώτημα σε έναν ιστορικό Δήμο που έχει περγαμηνές και προοπτικές και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής: «Ποιος τελικά κάνει κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο;» που λέει και ο λαός στην καθομιλουμένη. Κάνουν κουμάντο οι τραπεζικοί ή οι πολιτικοί;
Το λέω αυτό, αν και το ξέρετε καλύτερα από εμένα και ως τεχνοκράτης και ως νομικός και επειδή είστε ειδικευμένος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Άλλωστε, συνδράματε πάρα πολύ και στην εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό δίκαιο του δικού μας τραπεζικού συστήματος.”

- Διαφήμιση -

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ.Μπούμπας είπε: “Όμως, κύριε Υπουργέ, θα έχουμε τις τράπεζες που θα αποφασίζουν για τη μοίρα των ανθρώπων; Και το λέω αυτό, διότι ο συγκεκριμένος Δήμος της Αμφίπολης είχε ένα υποκατάστημα και αυτό κλείνει. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την καθημερινότητα. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Υπάρχουν οι εν δυνάμει τουρίστες στην παλαιοχριστιανική Αμφίπολη, στον τύμβο Καστά, στην παραλία των Κερδυλλίων, διότι ο συγκεκριμένος Δήμος έχει και παραλία. Είναι ένας δήμος στους πρόποδες του Παγγαίου. Είναι και η γενέτειρα του ιδρυτή του κόμματος σας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Υπάρχει ένα υποκατάστημα της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» και κλείνει και αυτό. Ερωτώ: Έτσι ευαγγελιζόμαστε την περιφερειακή αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη;”

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ.Μπούμπα στο βίντεο που ακολουθεί:

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.